Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. veljače 2019.
TVeater Davora Mandića

kolumna BiH ne bih

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2014. u 9:25 2014-06-29T09:25:42+02:00

Naša javna kuća odlučila je Džeku i ekipu prikazati u snimci, nakon ogleda u kojem je malo što bilo neizvjesno

Više desetaka svjetskih televizijskih kuća direktno je prenosilo utakmicu na SP-u u Brazilu između BiH i Irana, a ne onu između Nigerije i Argentine koja je išla u isto vrijeme, kako je to u zadnjim kolima. Ali nije je prenosio i HRT. Naša javna kuća odlučila je Džeku i ekipu prikazati u snimci, nakon ogleda u kojem je malo što bilo neizvjesno.

   Ma imali su razlog, sigurno. Mora da je Argentina igrala za prolazak. Ili ipak nije? Ne, Argentina je svoj osigurala još u prošlom kolu. A onda je valjda razlog što nam je pokoja bravura Njegova Veličanstva Messija važnija od igre susjeda? E jebiga, Messi izašao u 60 i nekoj.

   Ma mora da ima neki razlog! Nije valjda?

   Ajmo ipak vidjeti zašto smo trebali direktno gledati BiH, a ne Argentinu. Pustimo to što nam je riječ o susjedima i što su nam ostali zadnji za koje možemo navijati prema nekom identifikacijskom ključu nakon što je Niko Kovač upropastio sve što je mogao. Dobro, imali smo i Australiju koja je hrvatskija od naše Hrvatske, ali i oni su ispali.

   Pogledajmo kalkulaciju: BiH doduše ni teoretski nije mogla u drugi krug, Argentina je bila sigurna, no mogla je ostati bez prvog mjesta izgubi li od Nigerije. Nigeriji je za prolazak bio dovoljan i remi s Argentinom. Uzbudljivo. Mogli su oni dalje i s porazom, ali tada Iran nije smio pobijediti BiH. Dalje je mogao i Iran, ali mu je trebala pobjeda Argentine te pobjeda protiv BiH s dovoljnom razlikom.

   Možda sam neke od vas izgubio, ali vjerujte mi, u ovoj križaljci puno je zanimljivija utakmica BiH – Iran, jer se pobjeda Argentine ipak očekivala, dok je BiH direktno odlučila o prolasku Nigerije sjajnom pobjedom nad Iranom. Pa i da nam nisu susjedi, ja bih se u prijenosu odlučio za BiH.

   Ali HRT, eto, nije. Čime nije naljutio samo Dubrovčane koji su navijali za svog Spahića, ili one Hrvate koji najnormalnije navijaju za svoje susjede, pa i kad ne mogu proći dalje, nego i ljubitelje nogometa koji su ostali uskraćeni za važniju utakmicu. Neću se uvaljivati u teorije urote, ali reći ću: veliki propust HRT-a koji je i opet prošao ispod radara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno