Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
26. ožujka 2019.
TVeater Davora Mandića

blog BezVeze pred zid!

Daniela Trbović
Daniela Trbović
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2016. u 10:58 2016-03-27T10:58:00+02:00

Nema teoretske šanse da nova HRT-ova vlast ne izgna BezVeze iz programa. Ako i jest malo škripala u početku, ova emisija iz broja u broj postaje zadnjim bastionom domaćeg humora na javnoj televiziji, onog koji ne razumije kome je Škoro duhovit i zašto se netko smije na Nad lipom. A još i nije humoristična serija!

Dobar dio toga može se zahvaliti scenaristima Zoranu Laziću, Tonćiju Kožulu i News Baru, ali i sjajnoj Danieli Trbović, čije su replike ponekad doista urnebesne. Emisija traje 40-ak minuta, ali uz razgovore, odgovaranja na pitanja i skečeve, prođe u hipu. Kao, recimo, ovotjedno izdanje, emitirano na prvi dan proljeća.

Boris Rašeta i Leon Lučev nisu mogli vjerovati da je Montirani proces skinut zbog raspirivanja vjerske netrpeljivosti. A onda je Lučev zavapio: »Vi ukidate humor i satiru?«, misleći na HRT. »Pa da, ali zato što se u našoj emisiji nitko ne smije, mi još trajemo«, odgovorila je Daniela i milo pogledala u kameru. Kad se publika nasmijala, Lučev je počeo vikati neka se ne smiju. Brzo je naučio.

Još jedan razlog zašto je ova emisija dobra je i taj što nama, koji na žalost nismo izolirani od vijesti iz vrlog novog svijeta, za razliku od natjecatelja, pokazuje koliko su te vijesti bizarne. Pa se u nevjerici možemo čuditi zajedno s onima koji ih prvi put čuju, kako smo samo olako prešli preko njih i potražili novi bizarni klik.

Ali nećemo još dugo. Ne treba biti čak ni previše pesimističan da bi se zaključilo kako neće trebati dugo da se ljutnja s trbuhozborskih hadezeovskih portala poput Direktno.hr-a pretoči u novu smjernicu HRT-ovog programskog vodstva.

Završit ću ovaj TVeater zato proročanski, odlomkom te uvijek kronično nepismene desničarske bulumente koji zorno govori što će se dalje dešavati: »Dakle, neka urednici HRT-a dovedu Srpkinju po zanimanju Danijelu Trbović u red i neka joj objasne u kojoj se zemlji nalazi i na čijoj (i kakvoj) televiziji radi, ili neka ukinu njezinu emisiju ili je naprosto smjene, a ona neka s Antifašističkom ligom odgega u Beograd i tamo nariče o 'zlim ustašama'.«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka