Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. travnja 2019.
TVeater Davora Mandića

blog Bandić TV ili kako ne raditi televiziju

Bandić TV ili kako ne raditi televiziju
Bandić TV ili kako ne raditi televiziju
Autor:
Objavljeno: 27. listopad 2014. u 7:33 2014-10-27T07:33:58+01:00

Možemo se mi šaliti do sudnjeg dana s HRT-om i zvijezdama kojima je nedjelja toliko sveta da ih nitko, a kamoli nadređeni, ne može natjerati da dođu na posao u trenutku u kojem meteor veličine Radmanovog ega pogodi Zagreb i Hrvatsku

Stvarno smo sve već čuli o Bandiću. Izbrojali smo mu krimene, poslali ga na branje mahuna u zatvorski vrt, ali smo se pitali i što će biti s Rudijem, je li se i on izlajao inspektorima, pa smo saznali da je prezime Bandić došlo od »bandoglav«, onog koji je na svoju bandu, ili stranu... Ma svašta smo već čuli i možda smo već pomalo zaboravili kako je to krenulo kad su u nedjelju počele pristizati vijesti o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika.

   Krenulo je, naravno, na društvenim mrežama. Onda su reagirali mrežni portali, ali sve su oči bile uprte u večernje dnevnike nacionalnih televizija. Portal, OK, ali kad ti se Andrija Jarak pred kućom nacrta, znaš da nije dobro. I Andrija je svoje odradio, kao i Nova TV, koja je cijeli Dnevnik više-manje posvetila Bandiću. Kako prvom viješću, tako i produbljivanjem priče oko 19.30, kada počinje Dnevnik HRT-a.

   E, taj nas zanima, jer i RTL se snašao i solidno odradio posao. Ali prije nego pokopamo ovu našu javnu kuću, morali bismo imati malo razumijevanja: pa doista je teško između tri i pol hiljade zaposlenih naći više od jedne uplašene mlade reporterke koja će raditi u nedjelju. Molim lijepo, nedjelja je svetinja i što bi rekao kardinal Bozanić da se nedjeljom radi i da se, štajaznam, barem jedna veduta informativnog programa pojavila na poslu. Ne bi to bilo dobro, pa i ako je Zakon o neradnoj nedjelji odavno već u kontejneru propalih projekata.

   Ovako je Dnevnik HRT-a gledala samo zbunjena obitelj Josipa Kregara, kojeg su digli s obiteljske večere da ga pitaju..., ma ne sjeća se ni on više što su ga pitali jer se i sam pitao što on tamo radi ispred kamera.

   I možemo se mi šaliti do sudnjeg dana s HRT-om i zvijezdama kojima je nedjelja toliko sveta da ih nitko, a kamoli nadređeni, ne može natjerati da dođu na posao u trenutku u kojem meteor veličine Radmanovog ega pogodi Zagreb i Hrvatsku. Ali nećemo se šaliti, jer od Dnevnika HRT-a u nedjelju trebalo bi učiniti kolegij na svim novinarskim fakultetima. Predlažem naziv: »Kako se ne radi televizija«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja