Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. travnja 2019.
Komentar Sanje Modrić

Zašto Bozanić poziva gnjide?

Josip Bozanić / Foto Davor KOVAČEVIĆ
Josip Bozanić / Foto Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 12. svibanj 2011. u 10:07 2011-05-12T10:07:57+02:00

Interesantno je kako to da Bozanić uopće želi razgovarati s udbašima, kosovcima i gnjidama koje će za sitnu paru prodati i vlastitu mater. A možda je još puno interesantnije kako to da oni, nakon svega, žele razgovarati s njim

Da glavni urednik glasila Svete stolice Osservatore Romano jedanput ustane na krivu nogu pa da se zaleti napisati i objaviti tekst u kojem će talijanske medije optužiti da su »antitalijanski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni«, bio bi hladno zamoljen da momentalno napusti fotelju glavnog urednika. To je jedan kroz jedan. 

Mogla bih se derati da me se čuje do mjeseca kako imam pravo iznijeti svoj stav i kako mi Ustav jamči da mogu otvoreno govoriti što me volja

Kad bi se, recimo, meni toliko pomračio um da napišem pamflet u kojem ću tvrditi da je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti leglo kriminala, da Židove treba protjerati iz Hrvatske, da su svi katolički svećenici pedofili, ili da se liječnici ne peru – jasno da vi to ne biste ni znali jer takav tekst ne bi bio objavljen. No, glavni urednik bi mi se istog dana zahvalio na mojim uslugama. To je također jedan kroz jedan. 

Mogla bih se derati da me se čuje do mjeseca kako imam pravo iznijeti svoj stav i kako mi Ustav jamči da mogu otvoreno govoriti što me volja, i mogla bih vrištati da me se cenzurira, ali letjela bih van s ovog ovdje mjesta po putanji kosog hica. I to bi bilo apsolutno ispravno. Jednako tako letio bi i sam glavni urednik da on potpiše nešto svoje što bi bilo tako uvredljivo, skandalozno, paušalno i primitivno. 

Na žalost, analogija s ovim primjerima ne može se uspostaviti kad je riječ o Kaptolu i Glasu koncila. 

Njihov je glavni urednik Miklenić, i inače poznat po raznim neobuzdanim opsesijama među kojima prednjači mržnja prema medijima, u novom je broju objavio upravo onu rečenicu koja je gore citirana. »Hrvatski mediji su antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni«

Glas koncila stvarno je najslobodniji medij u Hrvatskoj po tome što je kod njih dopušteno slobodno mahnitanje bez ikakvih konzekvenci.

S tom križarskom potjernicom, kao uostalom ni sa cijelim tim tekstom o udbašima, kosovcima i čudovišnim antihrvatskim plaćenicima koji pišu u hrvatskim medijima, nema, naravno, nikakvoga smisla raspravljati. Glas koncila stvarno je najslobodniji medij u Hrvatskoj po tome što je kod njih dopušteno slobodno mahnitanje bez ikakvih konzekvenci. Raspravlja se s nečim što je bar minimalno razložno i s autorom kod kojega se primjećuju barem neki tragovi zdravog razuma, a s mahnitanjem svakako ne. 

Međutim, budući da iza Miklenića stoji vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj, organizacije koju pod mus dosta obilato financiraju hrvatski građani, a ne neka društveno marginalna ultraška sljedba, preko ovoga je teško prijeći bez komentara. Naime, ako je Mikleniću u crkvenom glasilu dopušteno govoriti na ovakav način, i to svako malo, to znači da on zapravo iznosi stavove biskupa i kardinala Bozanića. Sigurno da će oni reći da to nije istina, ali i to je također jedan kroz jedan. U protivnom bi glavni urednik bio smijenjen. 

Cijelu tu situaciju bio bi danas dužan objasniti kardinal Bozanić na redovitom godišnjem susretu s glavnim urednicima hrvatskih medija. Najprije je interesantno kako to da on uopće želi razgovarati s udbašima, kosovcima i gnjidama koje će za sitnu paru prodati i vlastitu mater. A možda je još puno interesantnije kako to da oni, nakon svega, žele razgovarati s njim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš