Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 3
Sutra: 17° 17° 3
22. travnja 2019.
Komentar Sanje Modrić

Komentar Utjeha

foto: D.KOVAČEVIĆ
foto: D.KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2011. u 12:50 2011-05-21T12:50:51+02:00

Ova policijska podmetaljka izvedena je toliko traljavo iako se radi upravo o predmetu od najvišeg političkog značaja

Nije točno ovo što kaže Kajin u Saboru – da ni Tito nije tako pakovao političkim protivnicima kao što je HDZ-ova policija napakirala Liniću.

Povijesna je činjenica da se u Titovo doba i te kako pakovalo, samo to uglavnom nikad nije bilo ovako prozirno i amaterski kao što su s Linićem učinili najveći antikomunist u galaksiji Tomislav Karamarko i njegova desna ruka Oliver Grbić. Ova dvojica Titovih epigona napravili su naprosto neusporedivo gluplji posao nego Tito u slučajevima kad mu je bilo stalo da nekoga politički pokopa i da ga se riješi za sva vremena. 

Sličnost u metodama je, dakle, upravo frapantna, samo su Karamarko i Grbić neusporedivo nesposobniji nego njihov svijetli uzor Josip Broz. 
To za građane Hrvatske može biti vrlo utješno. 

Mirni i sretni

Nakon što je otvorena policijska hajka na Linića jer je novac za koji je grad Rijeka 1991. htio kupiti oružje vratio gradu Rijeci kad je kupovina propala – postalo je potpuno jasno i razvidno da se od ovog ravnatelja policije i od ovog ministra može očekivati baš sve.

Međutim, iako je slučaj Linić apsolutno zastrašujuća stvar za društvo, za građane i za državu koja upravo zatvara Poglavlje 23 o pravosuđu i ljudskim pravima, možemo ipak biti vrlo mirni i sretni. Kad je, naime, ova policijska podmetaljka izvedena toliko traljavo iako se radi upravo o predmetu od najvišeg političkog značaja, onda imamo sve razloge vjerovati da će i sve druge podmetaljke biti slična blamaža. 

Znači, u aferi Linić imamo lošu vijest i dobru vijest. Loša je da nitko u Hrvatskoj doista više ne može biti siguran da mu policija neće podmetnuti pola kile heroina pod krevet u spavaćoj sobi ako se to Karamarku i Grbiću učini isplativim. Ali zato je dobra vijest to da će u takvim konspiracijama sigurno biti počinjeno toliko očiglednih i iritantnih budalaština i pogrešaka da od njih na kraju neće biti ništa i da će nevini na kraju ipak biti spašeni. 

Papazjanija

Jer, momci su navalili na Linića koji je gradske pare vratio gradu, a nije ih uzeo za sebe, i to pored toliko živih kriminalaca koji su u ovih 20 godina opljačkali državu do kosti, bilo na oružju, bilo na porezu, bilo na bilo čemu što se moglo ukrasti, utajiti, zamračiti i prebaciti na Kajmanske otoke. 

Jednu tako genijalnu ideju da praznom puškom konačno ukokaju nekoga iz vrha SDP-a kad su im već sve druge kaznene prijave odbačene, počeli su realizirati uz pomoć neke bizarne anonimne prijave od koje su odmah napravili javni spektakl.

Dok su se tako naporno trsili oko Linića, u Čapljini su im morali uhapsiti Miljenka Žaja Krojfa zbog međunarodnog šverca kokaina. 

Pozvali su se na zakon koji još nije stupio na snagu. Pokušali su u tu svoju papazjaniju uvaliti i Državno odvjetništvo koje im se, međutim, izmaklo. Poslali su sirotog Borovca da istupi pred javnost i da od dreka napravi pitu, ali zavraga kad čak ni tako sposoban komunikator ne može realizirati tako nesposoban zadatak. Tako je cijela konstrukcija već pala u vodu, što ne razumije još samo Đurđica Sumrak, vrlo dobra prijateljica Jadranke Kosor. 

I? Zar to ipak ne djeluje smirujuće. Momci jesu opaki, ali srećom nisu baš osobito inteligentni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš