Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
20. veljače 2020.
Pardon Sanje Modrić

Komentar Ma, marš!

Splitski HDZ-ovac, savjetnik gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, Krešimir Budiša na najprostačkiji način izvrijeđao jednog Splićanina / Foto Ivo ČAGALJ/PIXSELL
Splitski HDZ-ovac, savjetnik gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, Krešimir Budiša na najprostačkiji način izvrijeđao jednog Splićanina / Foto Ivo ČAGALJ/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2017. u 16:11 2017-09-28T16:11:47+02:00

– Ako te jednom sretnem u gradu, s guštom ću te pljunuti – poručila je Budiši Splićanka Maja (24). Otac umro od srčanog udara kad je s 27 godina staža ostao bez posla. Brat morao prekrižiti fakultet i otići u Kanadu da obitelji bez egtistencije može slati nešto novca. Ona radi i studira. Nikad nije bila izvan Hrvatske. – Ne znam kako izgledaju Istra, Dubrovnik ni Hvar, jednom u životu sam bila u Zagrebu. Ne mogu uživati u životu jer nemam od čega – javlja Budiši Maja

Što se sve drznu arogantni stranački uhljebi, za čije apanaže i afektacije novac moraju zaraditi građani, vidjeli smo ovih dana na Facebook statusu stanovitog Krešimira Budiše. Mediji su prenijeli kako je taj splitski HDZ-ovac, savjetnik gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, na najprostačkiji način izvrijeđao jednog Splićanina kad je ovaj javno podijelio svoju odluku da će otići iz Hrvatske jer mu je svega dosta.

Dripac je s »domoljubnog« oltara pljunuo u lice tom svom sugrađaninu – i svima drugima koji ovdje nisu ni siti, a ni zadovoljni – a koji vlastima šalju porez i za njegovu neobrazloženu savjetničku plaću.

Ne okreći se, sine, nećemo te zvati natrag. Široko ti polje, tebi i takvima kao ti. Hrvatska je najbolja zemlja. A vi kojima je ovdje tako loše, malo pogledajte koliko vi vrijedite, zasolio je tom momku i njegovom »idiotskom« razmišljanju gospodin savjetnik Budiša.

Ma, marš.

Internet naprosto vrvi očajnim pismima ljudi svih generacija koji su prisiljeni napustiti Hrvatsku jer doslovno nemaju što jesti. Pa će ih, da nisu dobri Hrvati, opominjati savjetnik Budiša, čija se privatna firma – ah kako poznato – pojavljuje kao pozadinski medijator u sklapanju nekih poslova s gradskom vlašću.

Pa logično da se javnost digla na noge koliko god inače bila strpljiva. Da je ovom savjetniku i svim takvim debelokošcima iz vlasti koji su upropastili i ovu zemlju dati nogom u guzicu i njih torpedirati u gastarbajtere. Pa da vidimo koliko oni tamo vrijede.

– Ako te jednom sretnem u gradu, s guštom ću te pljunuti – poručila je Budiši Splićanka Maja (24). Otac umro od srčanog udara kad je s 27 godina staža ostao bez posla. Brat morao prekrižiti fakultet i otići u Kanadu da obitelji bez egtistencije može slati nešto novca. Ona radi i studira. Nikad nije bila izvan Hrvatske. – Ne znam kako izgledaju Istra, Dubrovnik ni Hvar, jednom u životu sam bila u Zagrebu. Ne mogu uživati u životu jer nemam od čega – javlja Budiši Maja.

Oliver Magdić (22), poljoprivredni tehničar iz Nove Gradiške, piše Vladi da plače na odlasku u Njemačku gdje se zaposlio kao zavarivač. Vani se to plaća dvije do šest tisuća eura, a ovdje 4.000 kuna, »naravno uz prijavu na minimalac«. Otac mi se borio za svoju obitelj i za svoju zemlju cijeli rat, piše Oliver Banskim dvorima. »A ispalo je da se borio za VAS. Jer VI živite kao kraljevi. Kradete na sve načine. I treba vas biti sram i stid.«

A mladi Solinjanin Ivan Mrvoš, izumitelj prve pametne klupe u Europi, koji zapošljava 40 radnika, ima im reći ovo: »Najgore je što stotine tisuća kuna koje si uplatio u državni proračun idu za plaće političara koji onda otvoreno seru po tebi i svima onima koji ne dijele njihovo mišljenje.«

Index je kontaktirao državne statističke urede u šest europskih zemalja kamo najviše odlaze Hrvati u potrazi za boljim životom. Službeni podaci za posljednjih nekoliko godina: ukupno 172.604 ljudi, Njemačka, Irska, Austrija, Švedska, Norveška, Italija. A gdje su još SAD, Australija, Kanada... U 95 hrvatskih škola ove godine nijednog prvašića.

I Kolinda je poručivala ljudima da idu ako im u Hrvatskoj nije dobro. I Milijan Brkić isto tako. A i Plenković. Hajde da svi odemo, osim njih kojima je divno i odlično, pa da njih i sve te Budiše više nitko ne nervira.

Ma, marš!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.