Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Pardon Sanje Modrić

kolumna Lucićeve gaće iliti sveta hipokrizija

Novootkriveni ljubavnik iz pozlaćene kupaonice atenskog hotela je  60-godišnji saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić / Foto Patrik Macek/PIXSELL
Novootkriveni ljubavnik iz pozlaćene kupaonice atenskog hotela je 60-godišnji saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić / Foto Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2018. u 19:07 2018-04-03T19:07:46+02:00

Novinari su, dakle, dobili u ruke i objavili gole selfije iz skupocjenog hotela u Ateni, na kojima Lucić ponosno ovjekovječuje svoju intimu, malo prikrivenu samo napetim bijelim gaćama. Inspiracija tih krokija je, navodno, stanovita Lucićeva ljubavnica, za koju bogobojazni slavonski muž i otac četvero odrasle djece, na jednoj snimci – oponaša dramatični felacio

Hrvatska politika – rasadište skandala svakojake vrste – dekorirala se, evo, i svojim prvim filmovanim seks skandalom. Autor i protagonist je 60-godišnji saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić iz Pleternice, dojučerašnji vođa HDZ-a Požeško-slavonske županije, po obrazovanju prodavač.

Novinari su, dakle, dobili u ruke i objavili gole selfije iz skupocjenog hotela u Ateni, na kojima Lucić ponosno ovjekovječuje svoju intimu, malo prikrivenu samo napetim bijelim gaćama. Inspiracija tih krokija je, navodno, stanovita Lucićeva ljubavnica, za koju bogobojazni slavonski muž i otac četvero odrasle djece, na jednoj snimci – oponaša dramatični felacio.

Da, da, to je onaj isti Lucić koji je uglednom novinaru Dragi Hedlu lani nudio pare da prestane gurati nos u njegove milijunske biznise, u koje je umrežio suprugu, svu svoju djecu i brata.

Jer novootkriveni ljubavnik iz pozlaćene kupaonice atenskog hotela, u dužnosničkoj je imovinskoj kartici prisegnuo da ne posjeduje nigdje ništa osim nešto njive koja vrijedi pišljivih 15.000 kuna. A u Saboru se kvalificirao za jednoga od najljenijih zastupnika, onih koji ne samo da kunjaju na raspravama, nego im je za 15 do 20.000 kuna beriva, prevelika tlaka i dolaziti na zasjedanja. Tako je zaradio i 900 kuna kazne za zastupnički nemar, ali iznos je posve simbličan pa se ne treba brinuti da je Lucića nešto kosnuo.

U svakom slučaju, Hedl ga je, unatoč prijetnjama i novčanim ponudama, doslovno sastavio s majčicom zemljom u šokantnom i nebrojenim podacima potkrijepljenom serijalu o poslovnim akrobacijama i makinacijama pater familiasa Franje Lucića i njegovog plemena. Razotkrio je također kako je naš vrli narodni zastupnik – koji se predstavlja kao veliki domoljub, čuvarkuća tradicionalnih obiteljskih vrijednosti i ponizni vjernik u raspetog Isusa – hladno malverzirao novcem za zapošljavanje siromašnih branitelja.

Eno tog krasnog Hedlovog istraživačkog materijala na stranicama portala Telegram, stvarno vrijedi čitati, samo imajte odmah pri ruci kakvu tableticu protiv želučanih mučnina. No, protiv Lucića je zbog nuđenja mita nedavno podignuta optužnica pa ćemo vidjeti kako će se provesti oko toga. Nadamo se loše. Prije nego što su ga, zbog opravdanih sumnji u korupciju, sapleli državni organi gonjenja, Lucić je tvrdio da je Drago Hedl izmislio mito kako bi »sebi podigao rejting«. Duhovit pokušaj da se ocrni jednog od najboljih hrvatskih novinara.

Premda se taktika totalnog negiranja djela i svaljivanja krivice na »urotnike« zasad pokazala neuspješnom, od nje Lucić ne odustaje ni povodom svojih patetičnih selfija u bijelim gaćama koji sada kolaju internetom.

– Pa ovo nisam ja – opet Lucić tjera na isti način dok nas gleda u oči sa svojih lascivnih fotkica. – Montaža! Naravno da nemam ljubavnicu. Smještaju mi. Ovo je haranga.

A neki anonimni »našla-krpa-zakrpu« simpatizeri sada ga strašno žale i proklinju medije jer će mu zbog golih selfija »stradati obitelj«. Ma ne bojte se, neće. Ako se nisu moralno potresli zbog svega drugoga do sada, pa neće ni zbog ovoga. Hipokrizija je nužni dio svete »obiteljske tradicije« nad kojom u Hrvatskoj drhte nebesa. A u toj Arkadiji, djela moćnog muža i oca nisu nešto o čemu se smije suditi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.