Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. travnja 2019.
Komentar Sanje Modrić

kolumna Draga Europska unijo...

Foto REUTERS
Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2011. u 9:55 2011-05-11T09:55:08+02:00

Možda ste, sudeći prema predstavnicima ovog naroda koji sjede u vlasti, stekli sasvim suprotan dojam, ali u Hrvatskoj živi puno pametnih, vrijednih i poštenih ljudi. Učinit ćete dobro djelo ako zbog njih progledate kroz prste ovim traljavim majstorima koji s vama razgovaraju u ime Hrvatske

Draga Europska unijo, usrdno Vas molim da odmah završite pregovore s Hrvatskom i da naša zemlja što prije postane Vaša 28. članica.

 Nemojte rastezati misleći neka ti Hrvati prvo poprave sve što još treba pa će poslije biti lakše i njima i nama

Nemojte, preklinjem Vas, čekati jesen, zimu, ili, ne daj bože, sljedeću godinu. Nemojte rastezati misleći neka ti Hrvati prvo poprave sve što još treba pa će poslije biti lakše i njima i nama. Ako imate samilosti, obustavite svako provjeravanje situacije na terenu. Izvještaje koje Vam dostavlja vlada Jadranke Kosor i Josipa Friščića, a u kojima piše da je hrvatsko pravosuđe sada uzorno, prestanite uspoređivati sa stvarnim stanjem jer to će odmah upropastiti naše izglede na vrlo neodređeni rok. 

Prihvatite i ovu koncepciju vrha hrvatske vlasti koja se odlučila za rasprodaju brodogradilišta iako je bilo puno boljih solucija. Sada neka ide kako ide, ionako je gotovo. Zato ne postavljajte više nikakva uzaludna pitanja. Ne čačkajte po svemu, ne zavirujte ispod stola. 

Otkažite sve dogovorene razgovore s ministrima i državnim tajnicima koji će Vas ionako uvjeravati da Hrvatskoj više nitko nije ravan po tome koliko je uređena, demokratska i posvećena dobrobiti svojih građana. Ne sastajte se s Jadrankom Kosor jer ne trebaju Vam sastanci radi sastanaka, samo gubite vrijeme, a čuti nećete ništa. 

Ako budete tražili dlaku u jajetu, naći ćete čitavo klupko dlaka. Ali ne činite to, za ime svijeta. 

Jer ovo mučno propadanje u Hrvatskoj možete samo Vi zaustaviti ako nas pustite unutra i namontirate nas u svoj škripac. I to odmah, jer svaki dan će nas dodatno koštati. Možda je naivno toliko se pouzdavati u Vas, ali mi se moramo uhvatiti za neku slamku, a stvari stoje tako da ste Vi zadnja slamka koja nam je ostala. 

Možda je naivno toliko se pouzdavati u Vas, ali mi se moramo uhvatiti za neku slamku

Znam, neke države nisu u EU pa im svejedno ništa ne fali. Ali to kod nas nije išlo, znate i sami. Ovdje je kaos jedino što se uspjelo samostalno proizvesti, a svaki normalan želi pobjeći iz kaosa. Pa gdje ste vidjeli da je, pod patronatom premijera i vladajuće stranke, u državi uspostavljena stokraka korupcijska hobotnica. Gdje ste 20 godina vidjeli toliko pljačkanja i ujedno toliko zaklinjanja u hrvatstvo i domovinu. Gdje ste vidjeli da svatko zbriše preko granice čim mu se izrekne presuda za kriminal. Gdje ste vidjeli da banalni sudski sporovi traju po 17 godina. Gdje ste vidjeli zemlju u kojoj nitko ne plaća dugove i u kojoj je to postalo normalno. 

Nigdje. To niste vidjeli nigdje. Pa zar onda ne shvaćate zbog čega je tako bitno da Vi hitno preuzmete dio našeg suvereniteta koji smo dosad tako uspješno profućkali. Mislimo da će se s Vama sve to morati promijeniti jer ćete Vi stiskati da se promijeni, jer Vi imate mrkvu i batinu i jer tako nema mrdanja. 

Možete reći da je žalosno što Vam se ovako obraćam i to je istina. Svi mi voljeli bismo Vam reći da je budućnost Hrvatske ružičasta i da su građani sretni i zadovoljni. Ali ne možemo kad je ovako. 

Možda ste, sudeći prema predstavnicima ovog naroda koji sjede u vlasti, stekli sasvim suprotan dojam, ali u Hrvatskoj živi puno pametnih, vrijednih i poštenih ljudi. Učinit ćete dobro djelo ako zbog njih progledate kroz prste ovim traljavim majstorima koji s vama razgovaraju u ime Hrvatske. 

S poštovanjem, jedna obična građanka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš