Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 6
Sutra: 4° 4° 6
12. prosinca 2019.
Foto Marko GRACIN
Foto Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 2. siječanj 2014. u 12:58 2014-01-02T12:58:21+01:00

Tek u 24. godini državnosti, napokon će se znati što sve Hrvatska ima, registar je napravljen i ispada da je naša država, po imovini, peta najbogatija zemlja Europe

Evo uhapsili su Josipa Perkovića, nekadašnjeg šefa Udbe, te Tuđmanovog glavnog obavještajca i Šuškovog pomoćnika, nakon što je dao milijun kartica intervjua Večernjem listu, iz kojeg se stječe dojam da ga – pustimo sad njegov status u bivšoj Jugi – Hrvatska treba ovjenčati barem Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom. 

   Grčka, zbog koje je vlada u Bruxellesu lani zaradila nekoliko slomova živaca, jučer je ponosno, kao da je svima ravna u vještinama dobrog upravljanja, preuzela predsjedanje u EU. 

   Tek u 24. godini državnosti, napokon će se znati što sve Hrvatska ima, registar je napravljen i ispada da je naša država, po imovini, peta najbogatija zemlja Europe. U njenom su vlasništvu, na primjer, 1.834 građevinska zemljišta i objekta i 2.351 poslovna prostora. Od cijele te ogromne imovine imali smo do sada uglavnom samo ogromne troškove, a što nas čeka sada – tek ostaje sa se vidi. 

   Tko bi rekao da će svoju dosad najveću optužnicu USKOK podići ne protiv mafije i podzemlja, nego protiv gomile uglednih članova društva. Riječ je, naravno o onih čak 364 liječnika i farmaceuta za koje je istraga utvrdila da su od tvrtke Farmal primali mito u raznim oblicima za protežiranje njihovih lijekova.

Oni sada tvrde da ih se progoni iako nisu učinili ništa sporno. Naime, sramotno se brane, Farmalovi lijekovi su »jako kvalitetni«, a to što radi Farmal ionako »rade svi«. 

  Unatoč momentalnoj i jednodušnoj pobuni svih župana, predstavljen je projekt raznih administrativnih reformi koje vode podjeli Hrvatske na pet regija, novih teritorijalnih jedinica koje bi racionalnije zamijenile sadašnje županije. 

   Premijer Milanović nadmoćno je izjavio kako ga referendum o braku, koji je njegova vlast omogućila svojim propustima, podsjeća na »krađu u dućanu u kojemu se pokvario rasvjetni sustav«. 

   U javnost je dospio podatak iz privatnog života veleposlanika Finske u Zagrebu Tima Rajakangasa, koji je predsjedniku Josipoviću u listopadu predao vjerodajnice u pratnji svoga bračnog partnera muškog spola. 

   Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un zaprijetio je nuklearnom katastrofom posebno naglasivši da pritom ni Amerika neće ostati nedirnuta. 

   Tomislav Karamarko koji je bio ministar jedne jedine apsolutno korumpirane vlade u prošlosti, a nadamo se i u budućnosti Hrvatske, izjavio je mrtav-hladan da od Domovinskog rata nismo bili tako ugroženi kao sada, nakon dvije godine ove vlasti, koja je kriva što je »zemlju dovela na rub bankrota«. 

  Pripreme za Olimpijske igre u Sočiju odvijaju se u smrtnom strahu od terorizma. 

   Milijarder Kenneth Langone, osnivač kompanije Home Depot i navodno veliki vjernik, optužio je papu Franju da omalovažava pozitivnu ulogu američkih bogataša. Tako se u kritici novoga pape pridružio konzervativcu Rushu Limbaughu koji je Franju prozvao da je »čisti marksist«. 

   Dočekali smo, eto, još jednu novu godinu i stvarnost nam se vjerojatno ne čini ništa ljepšom, jasnijom ni logičnijom nego prije. 

   Zato zagrlimo svoju obitelj. To je otprilike sve što možemo učiniti, svi i odmah, da svijet bude nešto bolji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.