Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Komentar Dražena Ciglenečkog

kolumna Mirela, sve nam ispričaj!

snimio Davor Kovačević
snimio Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 19. veljača 2017. u 13:35 2017-02-19T13:35:22+01:00

Najviše zapanjuje izostanak bilo kakvog osjećaja Mirele Holy prema političarima kojima je bila okružena petnaestak godine. Istina, ona ih trača ne navodeći im imena, ali radi to na način da je u usporedbi s tim roman s ključem Ivana Aralice »Ambra« prilično zakučasto djelo. Većina tih naivaca koje Mirela Holy opisuje sigurno je imala povjerenje u nju, a ona ih je odlučila namagarčiti.

Prije desetak godine, Drago Buvač objavio je knjigu »U službi kod japanskog cara«. Bilo je u njoj i zapravo bezazlenih anegdota o hrvatskim državnim dužnosnicima s kojima se susretao kao hrvatski veleposlanik u Tokiju, ali Buvač je svejedno izazvao tada burne reakcije ovim pokušajem »demistifikacije diplomacije«. Prevladavao je zaključak da se taj nekadašnji novinar slučajno našao u svijetu kojem ne pripada i da je to iskoristio kako bi se narugao onima koji su mu poklonili povjerenje.

Jednako je, ali u puno drastičnijem obliku, napravila Mirela Holy. Toj bivšoj političarki SDP je osigurao ozbiljnu karijeru i učinio je širom poznatom. Poslali se je u Gradsku skupštinu, Sabor, zatim i u Vladu, a ona je pritom gradila imidž pomalo hermetične intelektualke. No, ovih je dana Mirela Holy otkrila javnosti da je završila knjigu tračeva što ih je pokupila u vrijeme dok je aktivno djelovala na političkoj sceni.

Nazvala ju je »Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju« i, sudeći prema dosad objavljenim dijelovima, nema u njoj ništa intelektualno. Riječ je petparačkom štivu pisanom stilom srednjoškolke s neutemeljenim pretenzijama da jednog dana postane književnica. Ali, to čak nije toliko bitno u ovoj priči. Najviše zapanjuje izostanak bilo kakvog osjećaja Mirele Holy prema političarima kojima je bila okružena petnaestak godine. Istina, ona ih trača ne navodeći im imena, ali radi to na način da je u usporedbi s tim roman s ključem Ivana Aralice »Ambra« prilično zakučasto djelo. Većina tih naivaca koje Mirela Holy opisuje sigurno je imala povjerenje u nju, a ona ih je odlučila namagarčiti.

Dakle, Mirela Holy, koja se sada predstavlja kao komunikacijska stručnjakinja, a ponaše se nevjerojatno zločesto. Baš stvara nelagodu kod čovjeka. Međutim, ne budimo licemjerni, mediji žive od takvih ljudi. I stoga je sjajno što će uskoro izaći ta njezina knjiga i možemo samo poželjeti da postane bestseller kakav je svojedobno imala Nives Celzijus. No, materijal koji je pripremila stigne još popraviti dok nije otišao u tisak. Čemu, recimo, prikrivanje identiteta Zorana Milanovića ili Marijane Petir? Mirela, sve nam ispričaj.

Hoćemo precizno znati što je to sve Milanović radio sa svojim bratom, kako se gostio u restoranu »Tač« i slično. Reci nam s kim je bila  Marijana Petir, a ne da moramo odgonetati koji je to oženjeni muškarac, otac dvoje maloljetne djece. Želimo da nam točno kažeš koji je to političar koga pljesnuo po guzici, opsovao nekome mater, posudio sto kuna, pa ih nije vratio, napio se i onda u parku bljuvao po prolaznicima, na svečanoj večeri mljackao otvorenih usta, u dućanu se na blagajnu gurao preko reda... Sve, sve nam reci, Mirela.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka