Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Komentar

kolumna DRAŽEN CIGLENEČKI Zastupnici idu Bandiću zbog Plenkovića

DRAŽEN CIGLENEČKI  Zastupnici idu Bandiću zbog Plenkovića
DRAŽEN CIGLENEČKI Zastupnici idu Bandiću zbog Plenkovića
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2019. u 19:25 2019-01-06T19:25:54+01:00

Slavko Linić rekao je svojedobno da bi bio spreman ukrasti pod uvjetom da ga ne uhvate i da je posrijedi puno novca. Racionalno razmišljanje jednog političara, zašto bi se sve riskiralo ako bi slijedio zatvor i to još zbog materijalnih dobara koja ne bi bila velika. Ovim su se kriterijima sigurno vodili Mladen Madjer, Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić i svi drugi koji su se iz parlamentarne oporbe odjednom prebacili u Klub zastupnika kojem je formalno na čelu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Zasad posljednji u tom nizu, Madjer, ne mora se bojati da će mu na vrata zakucati policija, jer nije ni onima koji su prije njega otišli Bandiću. Premijer Andrej Plenković možda je pogriješio postavljajući za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašu Novaković, ali je zato u potpunosti pogodio s izborom Dražena Jelenića za glavnog državnog odvjetnika. No, za Madjera je ostalo još pitanje kompenzacije za vlastito uništenje koje je počinio. U javnosti se barata podatkom da mu dvije kćerke rade u zagrebačkom Holdingu i sugerira se je to možda bila Madjerova cijena. I bivši HSS-ov zastupnik, kao svaki normalan otac, voli svoju djecu, a dobar posao zaista nije mala stvar. Ali, njih su obje obrazovane mlade osobe i ne bi bile beskućnice u slučaju da tata nije izveo ovaj čin autodestrukcije. Teško je vjerovati da je Madjer napravio to samo da bi kćerke zbrinuo u Holdingu, tu mora da je bilo nešto daleko veće. Nažalost, s obzirom da Jelenić veže konja točno gdje mu gazda kaže, možda nikad nećemo doznati što.

Međutim, ono što danas pouzdano znamo je da ti zastupnici ovom Klubu uopće ne pristupaju zbog Bandića. Otkrio nam je to nitko drugi nego šef tog Kluba Robert Jankovics. »Ono oko čega naš heterogeni Klub ima čvrsti stav jest da podržava premijera Andreja Plenkovića, to je uvjet bez kojeg se u ovom Klubu ne može biti«, pojasnio je neki dan Jankovics. Nije pričao o magnetskoj Bandićevoj privlačnosti nego isključivo o podršci Plenkoviću. Logično, Bandiću je ozbiljno narušeno zdravlje, u sukobu je s pravnom državom, uvijek katastrofalno prolazi na izborima za Sabor i što će on Madjeru ili Ani Komparić Devčić. Ni kad je bio u najboljoj političkoj formi, Bandić nije ništa predstavljao na nacionalnoj sceni, a kako bi to onda sada kad je do grla u problema. Svi su ti zastupnici samo parkirani u Klub koji je kao njegov, a zapravo su tu u prvom redu da održavaju Plenkovića. Jankovics, naravno, zna o čemu govori.

Visoki HDZ-ovi dužnosnici tvrde da su Madjer i ekipa naprosto preko noći shvatili da je aktualna Vlada nešto najbolje što se moglo dogoditi Hrvatskoj, ali ni sami ne vjeruju u te floskule. SDP-ovi prebjezi su se dvije godine grozili Plenkovića, pa im je iznenadno sinulo da je on spas za državu, ma hajte, molim vas, rekao bi Ivica Račan. Zašto konkretno to rade nije, dakle, poznato, ali od ovog smo tjedna barem načisto da ih povezuje Plenković, a ne Bandić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.