Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 20° 24° 2
27. travnja 2018.
Komentar Branka Mijića

kolumna Zašto je abortirao Ilčić?

Zašto je abortirao Ilčić?
Zašto je abortirao Ilčić?
Autor:
Objavljeno: 11. ožujak 2017. u 19:27 2017-03-11T19:27:41+01:00

Bilo bi to pitanje za Ustavni sud, ali tko će čekati 26 godina: Počinje li život potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera i njegovog posebnog savjetnika za »široku lepezu pitanja« Ladislava Ilčića začećem njihovog odnosa ugovorenog na deset tisuća kuna mjesečno ili kasnije?

Ako je ta zigota, za čije smo postojanje saznali početkom veljače ove godine, živo biće, kao i svi mi, neposebni nesavjetnici bez lepeze po bilo kojem pitanju, zašto se praktični katolik, gorljivi protivnik pobačaja, istospolnih brakova i zdravstvenog odgoja, koji po vlastitom priznanju nikada nije masturbirao kako se život ne bi uzalud rasipao, Ladislav Ilčić jučer odlučio, nakon samo četiri ili pet tjedana udobnog života unutar tople utrobe vlasti, abortirati? Zašto se predsjednik GROZD-a, Glasa roditelja za djecu, prvi korijen stranke Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku, čovjek koji moli, maršira i proklinje u ime života, odlučio postati ubojicom vlastita ploda nakon samo mjesec dana od njegovog začeća?

Je li mu taj embrio sa svojim repom izgledao poput ribe ili se uplašio da će jednog dana trebati brinuti o malformiranom, kromosomski aberiranom djetetu? Ne, Ladislav Ilčić se na taj čin odlučio iz vlastite sebičnosti, ne odričući se ovoga puta drkice već unosnog honorara zbog svoje ambicije da postane gradonačelnikom Varaždina, što je doduše već jednom bezuspješno pokušao.

No zašto je Ladislav Ilčić započinjao jedan život s Davorom Ivom Stierom tjerajući se poput mačora u veljači kada je znao da su lokalni izbori u svibnju i da će tada moći ostvariti svoje gradonačelničke snove?

– Da nam se sviđa kandidat HDZ-a, mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života – pokušao je opravdati Ilčić svoj kopernikanski obrat prozivajući HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Varaždina Damira Habijana!

I tako je posebni savjetnik za široku lepezu pitanja Davora Ive Stiera, kojeg je prije nešto više od mjesec dana blagoslovio i sam premijer, nimalo kršćanski prekinuo jedan (su)život, pravdajući svoj čin nimalo demokršćanski, virenjem kroz privatnu ključanicu, u nečiji tuđi život! I dok je Plenković Ilčićevim napadom na HDZ ostao zatečen poput prevarenog muža, Milijan Brkić nimalo nježno prozvao je nadridemokršćane, nadridomoljube i nadrikatolike koji sada svima dociraju.

Hoće li nadridrk postati gradonačelnikom Varaždina, uskoro ćemo saznati. U ovom trenutku najteže je Stieru koji sada mora izabrati tko će naslijediti posebnog savjetnika Ilčića, tko to još posjeduje »široku lepezu interesa« za vanjsku politiku i ljudska prava koje koordinira Plenkovićeva desna ruka.
Željka Markić ili Vice Batarelo?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka