Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
20. ožujka 2019.
Komentar Branka Mijića

Komentar Zašto Ramljak nije smio otići

Ante Ramljak, Foto: Robert Anic/PIXSELL
Ante Ramljak, Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2018. u 13:41 2018-02-23T13:41:42+01:00

Zbog svega toga Ante Ramljak nije smio otići, a da to nisu prije njega po zapovjednoj odgovornosti za Agrokor učinili Andrej Plenković i Martina Dalić. Ovako je Ramljak ispao njihov »neka visi Pedro«, pa zato svi odbijaju doći na njegovo mjesto. 

Ante Ramljak nije smio otići zato što on nije autor lex Agrokor, niti je taj zakon, a po svemu sudeći niti bilo koji drugi, prekršio.

Je li Ante Ramljak (i/ili Martina Dalić) u sukobu interesa, premijer Andrej Plenković trebao je najprije upitati Povjerenstvo za sukob interesa, a to nije učinio jer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković žarko nije želio da predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković nastavi svoj posao pa je ono zaleđeno. Jesu li MORALNE plaće Ramljakovih savjetnika, ne bi trebali pitati oni kojima se još uvijek sudi za Fimi mediju, Remorker, Planinsku, farbanje tunela, korupciju i kriminal na svim razinama. Tko o čemu, HDZ o poštenju.

Ante Ramljak nije smio otići jer je na računu Agrokora ostavio više od šest kuna koliko je zatekao kada je u njega dolazio, pa je jedan od rijetkih, tako mi Kulmerovih dvora, koji se na Agrokoru nije (samo) okoristio. Ante Ramljak nije smio otići, jer sada najpoznatiji hrvatski Londonac Ivica Todorić otvara šampanjac, ako ovakav rasplet nije s njime unaprijed dogovoren onda kada je pušten da pobjegne u Veliku Britaniju.

Ante Ramljak nije smio otići javno prozvan od stranačkog vrha kako je HDZ-u nanio političku štetu. Bez obzira na Ramljakovo (ne)članstvo, HDZ-ovi redovi drastično bi se prorijedili da se dosljedno postupa po tom kriteriju. Vidjet ćemo kada Gordan Jandroković dopusti Saboru da radi hoće li o moralu, etici i svemu tome imati što reći HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić koji je novinaru »Telegrama« Dragi Hedlu otvoreno nudio mito kako ne bi pisao o sumnjivom poslovanju njegovih tvrtki. I još mnogi drugi.

Ante Ramljak nije smio otići, jer ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da zvijeri pokažu trag. Za te zvijeri čiji je trag vodio do Agrokora, a na koje je izvanredni povjerenik i javno upozoravao, doduše nikada ih ne imenujući, premijer Andrej Plenković nikada nije mario, niti u njima vidio opasnost. Možda upravo neka od tih zvijeri, ili zvjerki iz istog brloga, postane novi izvanredni povjerenik od povjerenja premijera Andreja Plenkovića.

Ante Ramljak nije smio otići, jer i nižerazredni klubovi kada mijenjaju trenera za njega prije toga nađu zamjenu. Nije Plenković imao samo dva tjedna za razmišljanje o Ramljakovom nasljedniku, već dva mjeseca. Da su Ramljaku dani na čelu Agrokora odbrojeni, moglo se naslutiti još krajem prošle godine kada je moćna prokuristica Kraša Marica Vidaković javno poderala njegove dokumente zaprijetivši mu kako neće imati ugodne blagdane jer će morati svoju domaću zadaću o Agrokoru ponovo napraviti.

Zbog svega toga Ante Ramljak nije smio otići, a da to nisu prije njega po zapovjednoj odgovornosti za Agrokor učinili Andrej Plenković i Martina Dalić. Ovako je Ramljak ispao njihov »neka visi Pedro«, pa zato svi odbijaju doći na njegovo mjesto. Uostalom, kakve nam garancije Plenković i Dalićka mogu dati kako će sada izabrati boljeg, sposobnijeg, poštenijeg i – jeftinijeg povjerenika?

Da im drugi put u deset mjeseci povjerujemo na »majke mi«?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka