Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 17° 21° 2
22. travnja 2018.
Komentar Branka Mijića

Komentar Status quo u Banskim dvorima

Pixel
Pixel
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2017. u 17:52 2017-01-27T17:52:20+01:00

Više je toga u dosadašnjem mandatu ove Vlade ostalo bez ikakvog mjerljivog parametra, jer teško je povjerovati kako postoje vizije i projekti za koje ne znamo zbog toga što su loše iskomunicirani, što bi opet bila teška falinga ministara čiji je i to posao

Znate li tko je Gabrijela Žalac? Koju funkciju obnaša Nada Murganić? Možda je najprije trebalo provesti neku anketu jednostavnih pitanja među građanima prije nego li damo sud o prvih stotinu dana Vlade Andreja Plenkovića. Vjerojatno bi više Hrvata točno odgovorilo na pitanje kako se zove čuveni američki filozof japanskog podrijetla čije je najpoznatije djelo »Kraj povijesti i posljednji čovjek«, Fukuyama ili Fukayama, za razliku od ministra znanosti i obrazovanja, filozofa po obrazovanju Pave Barišića, koji je od 19. listopada 2016. do danas prvo ime 14. Vlade RH. A zna se i po čemu!

Nisu dvije test-ministrice, regionalnog razvoja i fondova EU-a, te demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, najgore u ovoj Vladi, ne daj Bože, ali kako ih ocijeniti kada šira javnost nema pojma što su uopće radile. Pustimo i ostavimo sada otrcanu frazu kako treba vremena te će se rezultati i efekti vidjeti tek u skoroj budućnosti za ministra financija Zdravka Marića čija bi se porezna reforma na kraju godine mogla pokazati presudnom i za Plenkovića, hoće li ostati sa štitom ili završiti na njemu.

Više je toga u dosadašnjem mandatu ove Vlade ostalo bez ikakvog mjerljivog parametra, jer teško je povjerovati kako postoje vizije i projekti za koje ne znamo zbog toga što su loše iskomunicirani, što bi opet bila teška falinga ministara čiji je i to posao. Upravo je prvih 100 dana razdoblje kada Vlade vuku najteže i najriskantnije poteze i to u resorima koje birači i građani smatraju nedopustivo lošim ili čak katastrofalnim.

Pravosuđe je u očima javnosti takvim percipirano već godinama, no može li netko reći što je ministar Ante Šprlje to promijenio ili namjerava to učiniti, pogotovo što je u istoj fotelji već drugi mandat, punih godinu dana? Ocjena nula! Ministri se u Plenkovićevoj Vladi ne djele na sposobne i nesposobne, već prvenstveno na vidljive i nevidljive. Prvi daju izjave i pojavljuju se u medijima, drugi ih izbjegavaju i sakrivaju se kako ne bi morali odgovoriti što su to suštinski promijenili u odnosu na svoje prethodnike? Gotovo ništa ili premalo za bitnije drugačiju timsku ocjenu Plenkovićevih 20 od Oreškovićeve ekipe.

Malo više finoće, malo manje glasnoće. Suma sumarum, ništa novog na Trgu svetog Marka. Status quo! Kao da je glavna zvijezda prvih stotinu dana 14. hrvatske Vlade Pavo Barišić svu svoju znanstvenu akribiju i metodologiju stavio na raspolaganje premijeru Plenkoviću, pa, eto, konačna ocjena stane u jednu običnu fusnotu.

Tako to biva kada su plagijatori na cijeni, a plagiranje vrlina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova