Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
24. veljače 2020.
Piše Branko Mijić

Komentar Smrad truleži Države koja se raspada čuje se do neba: Nova otkrića mogu iznenaditi samo neupućene

Foto Žarko Bašić / PIXSELL
Foto Žarko Bašić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 11:34 2018-10-03T11:34:00+02:00

Ako je to istina, a to tvrde policijska izvješća, a ne novinarska mašta, kako je moguće da »bad cop« u sljedećih sedam godina napreduje i postane, ni manje ni više, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika vladajuće stranke!?

Smrad truleži države koja se raspada čuje se do neba, jer ovo nije grijeh pojedinaca već grijeh struktura, smišljen, organiziran i etabliran. Ne, ne radi se o tome da »neki ljudi zloupotrebljavaju sustav«, ma što o tome mislio Gordan Jandroković, već o sistemskom, istočnom grijehu, rođenom i utemeljenom na zločinu, lažima i pljački.

Falsificirani SMS-ovi samo su manji i bezazleniji dio arsenala kojim se koriste udruženi u obrani plijena, kako ratnog, tako i poratnog. Otkriće da u vrednote koje treba braniti spada i elitna prostitucija, može iznenaditi samo neupućene. Dobro, šokantno je čuti i pročitati da visokopozicionirani policajac, k tome ratni heroj, upozorava kurve i svodnike da ih se prati. Ako je to istina, a to tvrde policijska izvješća, a ne novinarska mašta, kako je moguće da »bad cop« u sljedećih sedam godina napreduje i postane, ni manje ni više, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika vladajuće stranke!?

Znakovi čuđenja i ovdje su samo za naivne, odgovor je sasvim jasan. Ova država je sustavno i pažljivo odgajala i selekcionirala kao poželjne baš takve kadrove da je vode, usmjeravaju i predstavljaju u svijetu. To je taj institucionalizirani pedigre, red ratnog drugarstva, red domoljubnog zanosa, red katoličanstva, i evo te u prvom ešalonu vlasti. Mora se, naravno, i nešto zaraditi, pa to je uostalom naša država za koju smo se borili. To što si prepisivao diplomski, to što si vodio računa da najstariji zanat na svijetu ne izumre, Bože moj, pa to će sve ispeglati fotografiranje s časnima u pradomovini i citiranje Stepinca.

I što si to nečasno napravio? Zar je grijeh što si činio sve što je sustav od tebe tražio, što si se ponašao po njegovim pravilima i sukladno tome napredovao u hijerarhiji, eto gotovo do najviše ljestvice? Pa što su drugi radili i kako su se probijali u životu? Rata ni omirisali nisu, a obogatili se, ofarbali dva-tri puta tunele, sakupili cijele galerije umjetničkih slika kao da im je ćaća bio vlasnik Louvrea, napunili podrume prepariranim zoološkim vrtom poubijanih trofejnih zvijeri. I nikome ništa, malo pritvora, malo mita, malo odvjetnika, malo bolovanje, pa udri brigu na veselje, troši pare na slobodi.

Javila se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je još iz New Yorka zatražila informacije o »aferi SMS«, ali nije imala sigurni telefon, baš kao i onomad kada su je locirali negdje u blizini Zdravka Mamića, pa je Dragan Lozančić morao odstupiti s mjesta šefa SOA-e. Da, to je onaj isti Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, osuđen na pet i pol godina zatvora, koji je koristio usluge Franje Varge za izradu lažnih SMS-ova, kojeg je pak »prijatelj, suborac i kum« Milijana Brkića Blaž Curić upozorio da ga prate te mu naredio da uništi dokaze.

S tim istim Vargom, piše »Nacional«, komunicirao je i predsjedničin savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, nekadašnji HDZ-ov analitičar u eri Tomislava Karamarka, Vlado Galić, a javna je tajna da predsjedničina obitelj i Brkići imaju puno više od službenog. I sada bi eto, baš kao što su onomad revnosni riječki policajci raportirali o Brkiću, Kolindi Grabar-Kitarović trebalo servirati sve o »aferi SMS-ovi«!?

Sustav je to, čovječe, ne može to pojedinac, koji omogućuje sve te blagodati imovinske, sustav naše sigurnosti domovinske .

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma