Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 18° 21° 2
23. lipnja 2018.
Komentar Branka Mijića

kolumna Ruski rulet

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2017. u 17:19 2017-06-21T17:19:02+02:00

Neće se više Todorić bezbrižno šepuriti Kulmerovim dvorima kao da je u Zimskom dvorcu, naplatit će Rusi i zadnju kopjejku s kamatom, a i on sam je znao kada se kod njih zaduživao da je garantni metak već ispaljen u njegovom pravcu. Ne bismo baš marili za njegovu sudbinu i razbijali glavu zašto je odlučio s njima odigrati ruski rulet, ali ostaje nejasno zašto je Plenković sve nas uvukao u tu samoubilačku igru

Prijelomna vijest: Jake snage Hrvatske vojske i policije predvođene tenkovima i samohotkama raspoređuju se u obrambeni štit na području Šestina, a u zračnim izviđanjima su i oba MIG 21 Hrvatskog zrakoplovstva ispravna za letenje.

Lokalnom stanovništvu zapovijeđeno je da napusti svoje kuće, a kako saznajemo, ne radi se o vojnim manevrima već o uzbuni prvog stupnja.

»Rusi su zaprijetili da će milom ili silom staviti pod svoju kontrolu nedavno proglašenu Šestinsku oblast koju smatraju svojim teritorijem, jednako kao i Kalinjgradsku i Donjecku oblast te Krim, nakon što su kao svoje vlasništvo upisali Kulmerove dvore. Budući da je to srce, i to ne licitarsko, Hrvatske, mi to ne možemo dopustiti«, izjavili su na zajedničkoj konferenciji za novinare u maskirnim odorama predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Damir Krstičević.

Kako saznajemo, predsjednik Vlade Andrej Plenković odsutan je zbog napada anemije, dok su svi članovi obitelji Todorić uspješno evakuirani na sigurno mjesto, dobro su i zdravo, te pozdravljaju svoje podanike i sve one koji su ostali rodnu grudu braniti do posljednje kapi krvi...

Može se ovo na prvi pogled činiti samo kao noćna mora, ali nakon što je banka u vlasništvu Ruske Federacije, dakle Vladimira Putina, Sberbank krenula u zapljenu imovine Ivice Todorića ne bi li naplatila svoja potraživanja od 1,3 milijarde eura, ništa nije nemoguće.

Vijesti da je Sberbank počeo plijeniti dionice Mercatora u Sloveniji, ali »samo« onih 18,53 posto koje su u vlasništvu nizozemske tvrtke u stopostotnom vlasništvu Ivice Todorića, te da su slične operacije vjerojatno u tijeku i u Srbiji, govore da su Rusi odlučili na svoj način naplatiti dugove.

A obitelj Todorić navodno je založila i svoj slatki dom, Kulmerove dvore, do kojeg je došla uz protivljenje legitimnih nasljednika i malu pomoć Milana Bandića, pa nema nikakvog razloga da se sada Sberbank ne useli u njega i na isti način proglasi ga svojim vlasništvom, svojim teritorijem.

Oteto, prokleto, rekao bi naš narod, dok ruska država ne propušta učiniti ono što bi učinila svaka država na svijetu osim hrvatske, uzeti svu osobnu imovinu onome tko je uzrokovao krizu koja prijeti katastrofom.

Neće se više Todorić bezbrižno šepuriti Kulmerovim dvorima kao da je u Zimskom dvorcu, naplatit će Rusi i zadnju kopjejku s kamatom, a i on sam je znao kada se kod njih zaduživao da je garantni metak već ispaljen u njegovom pravcu.

Ne bismo baš marili za njegovu sudbinu i razbijali glavu zašto je odlučio s njima odigrati ruski rulet, ali ostaje nejasno zašto je Plenković sve nas uvukao u tu samoubilačku igru.

Zašto samo klima glavom dok ne ode glava i govori: Harašo, harašo, Gazda? Što čeka? Top s Aurore?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka