Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2019.
Komentar Branka Mijića

Komentar Poteštat Spužva Bob

Poteštat Spužva Bob
Poteštat Spužva Bob
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2017. u 15:52 2017-06-07T15:52:28+02:00

Možda su se Splićani u velikom broju odlučili za poteštata Spužvu Boba iako nije fetivi, jer je SpongeBob SquarePants »dobar, pošten, iskren i vrijedan povjerenja, pravi optimist, uvijek na sve gleda sa svijetle strane i ne gubi nadu ni onda kada stvari pođu loše, što se događa gotovo uvijek«

I oni kojima Željko Kerum nije ni najmanje simpatičan, morali su se u izbornoj noći nasmijati vidjevši ga zbunjenog i začuđenog dok obznanjuje kako je brutalno pokraden!

– Sram ih bilo, kakvi su to ljudi, viče bijesni Kerum s ekrana, dok se svi mi s druge strane pitamo čemu se to Žele čudi. Tome što je ovoga puta nekome uspjelo njega pokrasti ili što se tog posla prihvatila Hrvatska demokratska zajednica?

Brojke su zaista čudne i neuobičajene, čak 5.451 nevažeći glasački listić u Splitu odnosno golemih 9,51 posto izašlih birača, sami po sebi bodu u oči. To je svakako rekord, možda ne svjetski, Guinnessov, ali hrvatski bez konkurencije, jer nitko ne pamti da je nevažećih ikada bilo više od 3,39 posto. Nije Kerum papak da će se maknuti i prepustiti Split Opari, pa je jučerašnje ponovno prebrojavanje još jednom izazvalo urnebes diljem Hrvatske.

Pokazalo se naime da Kerumu i Opari za gradonačelničku fotelju nisu bili ozbiljni konkurenti protukandidati ispali u prvom krugu, već sasvim novi lik na hrvatskoj političkoj sceni, Spužva Bob!

Dotični je inače poznat iz crtanih serija koje rado gledaju djeca, a očigledno i odrasli, jer je njegovo ime nađeno na velikom broju nevažećih listića obračuna Kerum – Opara. Možda bi DIP ovoga puta trebao uvažiti masovno izraženu volju građana i jednu, crtežom oživljenu, običnu morsku spužvu uvrstiti u potpune službene i konačne rezultate lokalnih izbora 2017. godine.

Činjenica da je Spužva Bob dobio više glasova od aktualnog gradonačelnika Ive Baldasara, doskorašnjeg SDP-ovca poznatog po tome što čestita dan borbe protiv antifašizma i njeguje Za dom spremni spomenike, sasvim sigurno je veliki iskorak za hrvatsku demokraciju.

Možda su se Splićani u velikom broju odlučili za poteštata Spužvu Boba iako nije fetivi, jer je SpongeBob SquarePants »dobar, pošten, iskren i vrijedan povjerenja, pravi optimist, uvijek na sve gleda sa svijetle strane i ne gubi nadu ni onda kada stvari pođu loše, što se događa gotovo uvijek«.

Takvim se ljudskim karakteristikama teško mogu pohvaliti i Kerum i Opara, pa ne bi bilo zgorega da, kako god završilo pregledavanje listića, abdiciraju u korist spomenute morske spužve.

Poteštat Spužva Bob pokazao bi da uistinu nima Splita do Splita, a valjda bi onda prestale i izborne krađe, koje na ovim prostorima traju još od onog HDZ-ovog »istočnog grijeha« 2002. godine, kada je jedan HDZ-ovac, Ivo Sanader, u međusobnom srazu pokrao drugog HDZ-ovca, Ivića Pašalića, i postao to što je postao.

Možda neki danas misle kako je Kerum zaslužio da bude pokraden, iako to ne može biti ni osveta a kamo li pravda, ali nema čovjeka koji bi skrštenih ruku gledao kako bilo tko palindža glasove našem dobrom, poštenom i dragom Bobu Spužvi Skockanom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka