Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Komentar Branka Mijića

Komentar Podli ćorak: Sve je isto kao i lani

Ivan Kovačić i Andrej Plenković, Foto: NL
Ivan Kovačić i Andrej Plenković, Foto: NL
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2017. u 14:22 2017-03-13T14:22:00+01:00

Baš kao i uvijek, Most protiv starijeg brata HDZ-a sporadično ratuje manevarskom municijom u dvoboju bez poginulih, da bi nakon fingiranog neprijateljstva »crveni« i »plavi« skinuli trake i ostali ono što i jesu, jedna vojska u istim uniformama

Hoće li Ivan Kovačić nakon Oreškovićeve biti i fitilj koji će srušiti Plenkovićevu Vladu?

Teško. Nemoguće. Ne samo zato što je premijer Plenković odmah nazvao svog uvrijeđenog i iznenađenog potpredsjednika iz Mosta kako bi otklonio mogućnost njegove navodno kuvertirane ostavke odnosno stavljanja mandata na raspolaganje, već zato što je Kovačić prije nepunih godinu dana već pogazio svoju riječ kada je njegov odnos s HDZ-om u pitanju.

– Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima, ne trebaju računati na moju podršku, grmio je u travnju 2016. godine Kovačić ne libeći se ni javno opsovati: »Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima, onda mogu samo reći ko vas je..!«.

Ne, nije tada Kovačića naljutio siva eminencija HDZ-ovih ultraša Josip Đakić nazvavši neki njegov potez »podlom odlukom«. Po srijedi je bila znatno benignija duševna bol izazvana prostom činjenicom da je za predsjednika lokalnog HDZ-a u Omišu članstvo još jednom izabralo njegovog imenjaka i prethodnika na gradonačelničkom mjestu, Ivana Škaričića, protiv kojega je Kovačić vodio ljuti boj i podnio niz, doduše neuslišenih, kaznenih prijava.

Ogorčen i ispižđen takvom kadrovskom politikom koalicijskih partnera Kovačić se nije ustručavao javno beštimati i amenovati svoju čvrstu odluku o raskidu svih državotvornopolitičkopravnih veza s HDZ-om ostavkom na mjesto šefa saborskog Kluba zastupnika Mosta.

Neki su u toj Kovačićevoj gesti željeli vidjeti početak kraja Tomislava Karamarka i inicijalnu kapislu raspada Oreškovićeve Vlade, iako je ona detonirana negdje drugdje, pa je, nažalost, i ovaj kuvertirani metak ispaljen prema Plenkoviću, po svemu sudeći ćorak.

Baš kao i uvijek, Most protiv starijeg brata HDZ-a sporadično ratuje manevarskom municijom u dvoboju bez poginulih, da bi nakon fingiranog neprijateljstva »crveni« i »plavi« skinuli trake i ostali ono što i jesu, jedna vojska u istim uniformama. Nema u tom paintball ratovanju stvarnih žrtava, eto čak se na mala vrata u javni i politički život vraća oprani i rehabilitirani Tomislav Karamarko.

Neće ni sada Ivan Kovačić otići iz Vlade, a još manje će Josip Đakić pred njim kleknuti i odraditi pokoru što ga je nazvao podlacem. Andrej Plenković ako i otvori navodnu kuvertu s ponuđenom ostavkom Ivana Kovačića glatko će je odbiti, a njegov potpredsjednik dobit će zauzvrat od premijera čvrsta uvjeravanja da ga HDZ-ova vrhuška ne »blokira u svim njegovim naumima zbog čega ispada najneučinkovitiji i najnepotrebniji ministar«.

Sve će biti isto kao i lani, samo što će vjetar šumit': »Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima, onda mogu samo reći ko vas je..!«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova