Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Komentar

Komentar PIŠE BRANKO MIJIĆ Hrvatska je nakon nogometa odlučila živjeti sapunicu

Foto B. Filić / PIXSELL
Foto B. Filić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 12:44 2018-07-23T12:44:09+02:00

Pustite s mirom trice i kučine, nedaće i probleme, za to uvijek ima vremena, ne kvarite nam ovaj trenutak dok vireći kroz tuđu ključanicu možemo i vlastiti život zamisliti ljepšim, lagodnijim i bajkovitim, ne otimajte nam ovaj trenutak sreće kada se i sami možemo osjećati poput Franke i Čarlija

Sudbonosno DA nisu izrekli u kapelici St. Georgea, bilo je to u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije svetoj Elizabeti, na zajedništvo u dobru i zlu nisu se zavjetovali u dvorcu Windsor već u pitoresknim Balama, ali bilo je to naše kraljevsko vjenčanje.

Franka Batelić i Vedran Ćorluka za nas su bili više od Meghan Markle i princa Harryja, uostalom, svaka čast vojvodi i vojvotkinji od Sussexa, neusporedivo su ljepši od njih i simpatičniji. Zahvaljujući njima Hrvatska je nastavila živjeti svoju bajku, na novinskim naslovnicama nogometaše razbarušene kose u znojnim dresovima zamijenili su nogometaši u elegantnim odijelima i šik frizurama s odabranicama svoga srca u dizajnerskim vjenčanicama. Nakon »Sportskih novosti« Hrvatska se preselila u »Gloriju«.

Nema televizijske kuće koja u svojim središnjim informativno-političkim emisijama nije detaljno izvijestila o vjenčanju Franke i Vedrana, gospođe i gospodina Ćorluke, koje su kamere vrebale gdje god bi napravili korak. Potom su se užarile društvene mreže, željno su se iščekivali selfiji i videozapisi na Faceu i Instagramu kako bismo svi zajedno mogli pratiti kako prolazi svadbena svečanost mladog bračnog para i uzvanika iza zatvorenih vrata. Tako iz prve ruke znamo tko je sve tamo bio, od srebrnih Vatrenih, Luka Modrić i Ivan Perišić sa suprugama, jer, ako se netko pita, istog dana udavala se i sestra Matea Kovačića. Sve je bilo gotovo isto kao u Rusiji i na svečanim dočecima diljem Hrvatske, samo nije bilo glazbenika zbog kojeg je kasnio avion iz Moskve, u srcu Istre svirala je neka druga muzika. Valjda je to tako kada žene preuzmu dirigentsku palicu.

Možemo sada razglabati o žutilu i estradizaciji medija, ali novinari su ti koji nepogrešivo znaju što je to »vruća roba«, što će se čitati, gledati, lajkati. Uostalom, što je to te subote bilo bitnije od vjenčanja godine u Balama? Odjeci Plenkovićevog posjeta i sjednica Vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je 12 ministara mirno saslušalo sve slavonske nedaće i obećalo u taj kraj uložiti 1,3 milijarde kuna? Izbori u splitsko-dalmatinskom SDP-u na kojima je Ranko Ostojić pobijedio Kukoča koji se ne zove Toni? Vapaj roditelja djece oboljele od SMA da lijek Spinrazu koji je HZZO stavio na listu u svibnju još uvijek prima samo četvero djece koji su ga primali i ranije?

Pustite s mirom trice i kučine, nedaće i probleme, za to uvijek ima vremena, ne kvarite nam ovaj trenutak dok vireći kroz tuđu ključanicu možemo i vlastiti život zamisliti ljepšim, lagodnijim i bajkovitim, ne otimajte nam ovaj trenutak sreće kada se i sami možemo osjećati poput Franke i Čarlija. Zvjezdana prašina kojom su nas nogometaši pomilovali svojim uspjesima u Rusiji još uvijek pada po nama dok se uživljavamo u njihove privatne živote i krademo za sebe njihovo vjenčanje. Zahvaljujući njima i sami se osjećamo kraljevski, dok nas tituliraju vojvodstvom od Bala.

Hrvatska je nakon nogometa odlučila živjeti sapunicu.

Nastavit će se.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.