Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Mogu s HRT-a tvitati koliko god hoće da ih Ivan Pernar vrijeđa, no nitko ih ne vrijeđa kao oni sami sebe i svoju profesionalnost / Foto Davor KOVAČEVIĆ
Mogu s HRT-a tvitati koliko god hoće da ih Ivan Pernar vrijeđa, no nitko ih ne vrijeđa kao oni sami sebe i svoju profesionalnost / Foto Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2016. u 14:22 2016-11-14T14:22:18+01:00

Pernar nije izvrijeđao niti voditelja niti HRT, nije se čak ni žestio kako ga je ovaj optužio prije odlaska, već je mirno napustio studio prekinut u pola riječi pozvan da komentira upravo javnu dalekovidnicu! Što je to zasmetalo Stankoviću u Pernarovim riječima, možda to što je ustvrdio kako je "HRT partijska televizija u službi HDZ-a"? Ili možda to nije?

Čak da je i dogovoren ovakav rasplet emisije "Nedjeljom u dva", kako bi Aleksandru Stankoviću i Ivanu Pernaru pripalo 15 minuta Warholove slave, ona se u tih četvrt sata pokazala sadržajnijom i poticajnijom, pogotovo za rasprave na društvenim mrežama, od većine odgledanih šezdesetominutnih.

Na početku i na kraju najdegutantnijom se pokazala javna televizija. Najprije je Stanković pozvao u goste Pernara, ne zato što drži do njega i o njemu misli nešto posebno, već zato što mu je dotični saborski zastupnik u ovom trenutku garancija gledanosti, da bi nakon prekida HRT na Twitteru mučki slagao kako je "Ivan Pernar izvrijeđao HRT i otišao iz emisije nakon 15 minuta". Kakvim će rezultatom završiti ad hoc mrežne ankete za i protiv tog Pernarovog čina manje je bitno ako potakne isušivanje močvare na Prisavlju.

Volio bi Aleksandar Stanković da može poput Jimmyja Fallona u "The Tonight Showu" ugostiti Donalda Trumpa i pogladiti ga po njegovoj famoznoj frizuri, ali takva prestižna roba za televizijsku gledanost ne stanuje ovdje. I što mu je preostalo nego odlučiti se za Ivana Pernara. Nije da nije znao s kim ima posla, ovaj mu je već bio gost, a i reputacija mu u Saboru iz dana u dan raste, te nije neočekivano što je napustio emisiju, baš kao što je očekivano to dovelo ne samo do Stankovićevog ranijeg ručka već i popularnosti showa. No Pernar nije izvrijeđao niti voditelja niti HRT, nije se čak ni žestio kako ga je ovaj optužio prije odlaska, već je mirno napustio studio prekinut u pola riječi pozvan da komentira upravo javnu dalekovidnicu! Što je to zasmetalo Stankoviću u Pernarovim riječima, možda to što je ustvrdio kako je "HRT partijska televizija u službi HDZ-a"? Ili možda to nije?

Tko je to onda na Prisavlje za ravnatelja doveo Sinišu Kovačića i perjanice HNIP-a koje su nam kao svoje programsko opredjeljenje servirali mise u kojima se izravno veličala NDH i ostale blagodati i velikane konzervativne revolucije? I zašto je odlaskom Karamarka morao otići i Kovačić, zašto nam sada dolaskom demokršćanina Plenkovića treba sličan politički profil ravnatelja HRT-a pa će to onda valjda biti Blago Markota ako Pernar nije u pravu? I zašto o svemu tome i još mnogo čemu zaposlenici šute i boje se govoriti?

Ili je možda okidač bila Pernarova konstatacija da su Palestinci protjerani sa svojih ognjišta i da se Izrael od 1948. do danas oglušio na sve rezolucije Vijeća Ujedinjenih naroda? I što je tu netočno, i ako je, zašto nema protupitanja, a ne bijega s teme o etničkim čišćenjima i tretmanu u programima HTV-a? Zbog straha da slučajno ne bismo došli do našeg doba i priča koje bi mogle biti znatno neugodnije i škakljivije od Izraelaca i Palestinaca?

Mogu s HRT-a tvitati koliko god hoće da ih Pernar vrijeđa, no nitko ih ne vrijeđa kao oni sami sebe i svoju profesionalnost. Zato Pernara i tretiraju kao dvorsku ludu koja će im donijeti gledanost i reklamu, a njegovog antipoda Marijana Hanžekovića kao poslovnog partnera kojem je dopušteno imati i šalabahtere za čitanje na blesimetru. I još se time javno hvale.

Ako ništa drugo, Pernar im je svojim istupom otvorio oči, da je za pip show dovoljno 15 minuta i da se, kako netko reče, sve može zvati Kvarat u 2. Hvala na pažnji i doviđenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.