Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Komentar Branka Mijića

kolumna Kojeg je roda HDZ?

arhiva NL
arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2018. u 14:09 2018-03-14T14:09:24+01:00

Ovo je tek početak, bit će toga još, no najdirljiviji učinak Konvencija je imala na Roka Antića, prvog HDZ-ovca Kistanja, koji je zbog nje podnio ostavku i zamolio da ga se izbriše iz stranke: Ovo je kap koja je doslovno prelila čašu mojega strpljenja. Ostavku podnosim iz moralnih razloga – kao čin neslaganja zbog prihvaćanja ove pogubne konvencije i ideološkog zastranjenja stranke koje se kosi s mojim vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom – napisao je Antić.

Istanbulsku konvenciju, da nije postojala, trebalo bi izmisliti!Ako je netko imao dvojbi kako izmjeriti nacionalnu razinu kretenizma, tu je sada pouzdani lakmus test, Istanbulska konvencija, koja bi se, poput obaveznih cjepiva, morala naći i na listi HZZO-a. To što vodeći inkvizitori nisu ni zavirili u Konvenciju, a izmišljaju notorne laži kako ona potiče djecu predpubertetskog uzrasta da mijenjaju spol ili pak uznemiravaju javnost kako će njezinim ratificiranjem muškarci i žene koristiti iste javne zahode, pa će oni koji se osjećaju ženama nekažnjeno upadati u njihove toalete i vitlati kitama, nije nimalo iznenađujuće u zemlji u kojoj nas pokušavaju uvjeriti u sve i svašta, pa i u to da je zemlja ravna ploča.

Najpoznatiji hrvatski ravnozemljaš Elvis Duspara, koji nam otkriva Istinu koja kaže da je Bog postavio »moru njegove granice da mu se vode ne preliju preko obala« i velikodušno nudi 20 tisuća kuna svakom onome za snimku Antarktike kojom će dokazati da je Zemlja okrugla, dobio je znanstvenu konkurenciju u stručnjacima koji nam iz dana u dan otkrivaju sve fantastičnije razloge zašto nam ne treba Istanbulska konvencija.

Jednima je neprihvatljiva jer je njezin autor glavom i bradom Sotona, drugima je sporna Agatha Christie, jer se i ubojstvo u »Orijent expressu« dogodilo na putu iz Istanbula, treći je ne bi ratificirali jer su žene u PMS-u opasne, za četvrte je ona koprofagija i »zulimija« iza koje stoji Soros, peti je zovu »hanuma-deklaracija«, a jedna žena smatra u najboljim manirima vendete kako žene ne bi smjele cinkati muževe!

Ovo je tek početak, bit će toga još, no najdirljiviji učinak Konvencija je imala na Roka Antića, prvog HDZ-ovca Kistanja, koji je zbog nje podnio ostavku i zamolio da ga se izbriše iz stranke:

– Ovo je kap koja je doslovno prelila čašu mojega strpljenja. Ostavku podnosim iz moralnih razloga – kao čin neslaganja zbog prihvaćanja ove pogubne konvencije i ideološkog zastranjenja stranke koje se kosi s mojim vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom – napisao je Antić.

Od svojih se kolega Antić nije oprostio nimalo HDZ-ovski, ono »Bog i Hrvati«, »Za dom spremni« ili barem »Doviđenja, i hvala na suradnji«, već netipično, poetski, citirajući Matoša (»Među Hrvatima ima više izdajica, nego kod svih europskih naroda zajedno«), Šegedina (»Nevjerojatno je koliko ima Hrvata koji tako strasno mrze svoj narod«) i Šenou (»Hrvati znaju biti samo sluge«). Bogami, sve sami sotonski stihovi, u kojima Hrvat udara na Hrvata(e), žešće od Vučića, Vulina i Dačića zajedno!

Mogao je Antić dometnuti još neki stih, još neku rimu i književnu mudrost, možda onu legendarnu »nema tata do Hrvata« ili citirati velikog Krležu (»Hrvati su jedino dobri kada su fijakersko kljuse imperijalnih sila«), ali možda bi to bilo previše za njegovu oproštajnu lektiru. Valjda mu zbog svega neće pasti na pamet da promijeni ne spol, sačuvajbože, već naciju u čijem se tijelu više ne prepoznaje!?

Zaista, bez obzira na Istanbulsku konvenciju, kojeg je roda HDZ?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.