Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Komentar Branka Mijića

Komentar Kako je Plenković složio demokreaturu

Gordan Jandroković - čovjek o kojem najbolje govore njegovi nadimci / Foto Patrik Macek/PIXSELL
Gordan Jandroković - čovjek o kojem najbolje govore njegovi nadimci / Foto Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2017. u 15:17 2017-05-08T15:17:26+02:00

Vrhunac domišljatosti Frankenstein je pokazao sašivši za glavu parlamentarnog tijela Gordana Jandrokovića. Čovjeka o kojem najbolje govore njegovi nadimci, političara koji bi u pristojnom svijetu bio pokojni onog trenutka kada nas je kao ministar vanjskih poslova osramotio ne znajući pred europskim povjerenikom koja je poglavlja Hrvatska netom zatvorila

Nije nešto, nego je svašta trulo u državi Hrvatskoj u kojoj je Karaplenković demokraciju sveo na cerek lubanje dvorske lude.

Umjesto uređene države i uljuđenijeg društva koje je ova Vlada obećavala, premijer je ovim operacijama poput Frankensteina stvorio čudovišnu nakazu, demokreaturu. U kojoj poput ustrašenog miša Tomislav Saucha drži omot Kafkinog »Procesa«, a u stvari čita petparačkog »Alkemičara« Paola Coelha. A mačak koji mu prijeti kožu odrati zove se Dinko Cvitan i glavni je državni odvjetnik koji je, slikajući se s Plenkovićem u Vladi, pokazao svoje atribute.

Da, i čiji sin radi u Agrokoru Ivice Todorića – Znate li tko je moj otac? – zbog kojeg su svi ovi tektonski potresi nastali. U velikom prasku složili su se tako jedan do drugoga, kao 71. i 72. štitonoša, »za dom spremni« Zlatko Hasanbegović i »ortodoksni« Milorad Pupovac, koji neće s HDZ-om na komemoraciju, ali hoće u koaliciju, dok jasenovački cvijet vene od sramote. U protuprirodnom bludu je i Furio Radin čijih 99 posto birača »Accadizeta« ne može vidjeti nacrtano ni na zidu.

Da bi monstrum bio kompletan, u istom su se tijelu našli i general Hrvatko Glasnović, koji je pokazao s koliko mu nula pozitivno teče čista domoljubna krv, te mlađahni Marin Škibola, koji je iz istih patriotskih razloga magarcima napravio sve one u 8. izbornoj jedinici koji su mislili da glasaju za Živi zid, a sada znaju da su Zna se.

Iskilavio se i Milan Bandić iz bolesničke postelje ne bi li njegov nezavisni Željko Lacković postao novi ministar pravosuđa, što bi i njemu i Zdravku Mamiću moglo olakšati Sauchine duševne boli.

Ivica Todorić ozdravio je još i prije, čim je uz svog agenta u fotelji ministra financija dobio i CEO Agrokorlanda, Andreja Plenkovića. Trijada koja vlada Hrvatskom i koja je prošle godine uz pomoć Petrova zbog svojih interesa srušila Karamarka jednako bezobzirna je bila kada joj je ovaj stao na put i počeo mahati kaznenim prijavama i prijetiti hapšenjima. Petrova je snašla Karamarkova kletva, što je on poželio Plenkoviću reći će budućnost.

Ipak, vrhunac domišljatosti Frankenstein je pokazao sašivši za glavu parlamentarnog tijela Gordana Jandrokovića.

Čovjeka o kojem najbolje govore njegovi nadimci, političara koji bi u pristojnom svijetu bio pokojni onog trenutka kada nas je kao ministar vanjskih poslova osramotio ne znajući pred europskim povjerenikom koja je poglavlja Hrvatska netom zatvorila.

Stavio je Plenković za glavnog čuvara demokracije onog istog Jandrokovića koji je vjerno služio i Sanaderu, i Kosor, i Karamarku, jednako dosljedno im okrećući leđa kada su postajali gubitnici, u vjeri i konvertitstvu dostojnog nasljednika Zdravka Tomca.

»Jandroković – radost naša,/Jandroković – veličina,/Sedamdeset šest plus nula – Planetarna veličina.«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.