Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 20° 24° 2
27. travnja 2018.
Komentar Branka Mijića

Komentar Holoferno Plenković

arhiva NL
arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2017. u 15:34 2017-03-10T15:34:46+01:00

Bilo kako bilo, Plenković je u svoj šator pripustio i Sandru i Brunu, pitanje je koja će se od njih dvije uhvatiti sablje poput Judite

Hoće li Andreju Plenkoviću poput Holoferna žene doći glave? Afera oko dnevnica i premijerovog trojanskog konja za javnost, glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ne stišava se, dok premijer pokušava požar ugasiti poručujući iz Bruxellesa kako je cijela njegova Vlada spremna svjedočiti ne bi li sa sebe skinula svaku sumnju.

Štoviše, postoje ozbiljne indicije da je sada već bivša tajnica u Plenkovićevom uredu Sandra Zeljko potrebnu stručnu spremu za obnašanje te funkcije stekla krivotvorinama u kojima su sudjelovali, tvrde Drago Hedl i »Telegram«, sadašnji sudac Kaznenog odjela Vrhovnog suda RH Miroslav Šovanj, kao i njezin stric, Ante Zeljko, tadašnji predsjednik Općinskog suda u Vukovaru. Zeljku se ništa strašno nije dogodilo niti nakon što ga je zbog lažnog svjedočenja, što je inače kažnjivo djelo na koje se redovito upozoravaju svi svjedoci, ministrica pravosuđa Ana Lovrin 10. studenoga 2008. za kaznu prebacila na Županijski sud u Veliku Goricu!

Nešto je jako trulo u državi Hrvatskoj, ali ne od jučer, već od samih početaka, privatizacijske pljačke i ratnog profiterstva za koje nitko nije odgovarao, do ratnih zločina i Fimi medije, koje pravosuđe uspješno opstruira kako ne bi došlo do pravomoćnih presuda. Pokažu li se falsifikati u »slučaju Zeljko« modusom operandi za napredovanje do najviših funkcija u sudbenoj vlasti, a radi se tek o kamenčiću u našem bogatom mozaiku beščašća, cijeli sustav bespovratno će se urušiti, jer je postavljen tako da omogućava i potiče pljačku, a ne da je sprečava.

Nije za sobom Sandra ni zatvorila vrata Banskih dvora, a Plenkoviću opet jedna dana zadaje svraba. Najava Brune Esih da će se natjecati za gradonačelnicu Zagreba, neizbježno će izazvati nove potrese u stranci, jer HDZ još nije odredio službenog kandidata iako će to po svemu sudeći biti prvi čovjek metropolske organizacije, Andrija Mikulić.

Iako formalno nije članica HDZ-a, Bruna Esih u Sabor je izabrana preferencijalnim glasovima na njihovoj listi i sudjeluje u radu Kluba zastupnika, pa bi njezina kandidatura mogla značiti definitivni razlaz frakcije predvođene Zlatkom Hasanbegovićem sa službenom politikom Andreja Plenkovića protiv koje su se otvoreno pobunili ne glasajući za predloženog ravnatelja HRT-a.

Zagreb je HDZ-u noćna mora još od crvenih, zelenih i žutih Tuđmanovih vragova. Dobije li njihov službeni kandidat manje glasova ne samo od Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek već i od »slobodnog strijelca« Brune Esih, bit će to osobni Plenkovićev poraz koji je u posljednji tren spasio Milana Bandića od rušenja neizglasavanjem proračuna što će njegovi unutarstranački oponenti tumačiti izdajom pravog HDZ-a čiju čast će braniti Esih.

Bilo kako bilo, Plenković je u svoj šator pripustio i Sandru i Brunu, pitanje je koja će se od njih dvije uhvatiti sablje poput Judite.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka