Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
25. veljače 2020.
Komentar Branka Mijića

kolumna HDZ - ne zna se

Dani su odbrojani Saborskom istražnom povjerenstvu za Agrokor / Foto Darko JELINEK
Dani su odbrojani Saborskom istražnom povjerenstvu za Agrokor / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2017. u 14:21 2017-11-20T14:21:52+01:00

Priznanje Željka Rohatinskog da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem duboko kompromitira i Andreja Plenkovića, jer bi se netko mogao upitati je li on u taj projekt uskočio kao rezerva kada se Karamarko oteo kontroli? Zato Povjerenstvo mora nestati, a zavjet šutnje nastaviti se

Dani su odbrojani Saborskom istražnom povjerenstvu za »Agrokor«, a neugodne istine koje su unatoč svim opstrukcijama počele intrigirati javnost trebale bi ovog tjedna zauvijek biti pokopane.

Za HDZ najavljene karmine bit će razlog za slavlje, jer misle da će s Povjerenstvom na dno groba zauvijek i njihovi grijesi za pretvorbeni i privatizacijski zločin kojim je opljačkana Hrvatska. Nestrpljivi i nervozni što je svima postalo jasno kako nije bilo viđenijeg i istaknutijeg člana HDZ-a koji na ovaj ili onaj način nije bio povezan s Ivicom Todorićem, vladajući su počeli operaciju saniranja štete izvlačeći iz ladica stare slučajeve stečajnog upravitelja Pere Hrkaća i sutkinje Trgovačkog suda Vesne Malenica.

Pokušavajući Todorićevih 57 milijardi amortizirati s 47 milijuna kuna koliko je teška ova najnovija afera, »genijalni umovi« operacije spašavanja HDZ-a izazvali su kontraefekt! Postalo je jasno da se pod okriljem države nisu odvijala samo zločinačka udruživanja kapitalaca i prvokategornika u nomenklaturi već su i trećepozivci imali svoj organizirani biznis.

Prema podacima Trgovačkog suda od sredine 1999. do kraja 2013. godine u stečaju Glumina banke isplaćeno je honorara za intelektualne usluge u iznosu od 68,6 milijuna kuna, dok je Hrkać samom sebi isplatio oko 2,2 milijuna kuna!

U usporedbi s Todorićem nije puno, ali čovjeka veseli! Tako je Hrvatska izmislila »stečajnu mafiju«, jer i tamo gdje se čini da je sve propalo, za strvinare se nađe dovoljno plijena. Inače, stečaj Glumina banke otvoren je 2002. i još uvijek nije završen, a da se nitko od »institucija sistema« nije upitao kako je to moguće.

Baš kao što nikome nije bilo bitno što su prve istrage protiv sadašnjih pritvorenika stare gotovo desetljeće, niti je DORH reagirao na iscrpnu dokumentaciju i kaznene prijave koje su protiv Malenice i Hrkaća podnijeli sindikati zbog uništavanja tvornice »Gredelj«. Ako je »Agrokor« velika, onda je ovo »mala zločinačka« koja možda ne zaslužuje Saborsko istražno povjerenstvo, ali čiji bi tragovi doveli do istog uzroka i posljedica.

HDZ pod svaku cijenu mora likvidirati Povjerenstvo, jer su dosadašnja svjedočenja nedvosmisleno pokazala ne samo ekonomsku već i političku spregu s Todorićem od samih početaka »Agrokora« do danas. Potpuna istraga diskreditirala bi i dovela u pitanje i povijesnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, jer su njegove veze s Todorićem i inim tajkunima neporecive, kao i model pretvorbe i privatizacije koji je za njegove desetogodišnje vladavine provođen i čiji su rezultati porazni. U 70 posto od 1.556 društvenih poduzeća smanjena je vrijednost kapitala, broj radnika sa 635.373 sveden je na 248.698 zaposlenih, svaka četvrta tvrtka propala je, a iz njih je izvučeno oko četiri milijarde kuna!

Priznanje Željka Rohatinskog da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem duboko kompromitira i Andreja Plenkovića, jer bi se netko mogao upitati je li on u taj projekt uskočio kao rezerva kada se Karamarko oteo kontroli? Zato Povjerenstvo mora nestati, a zavjet šutnje nastaviti se. HDZ – Ne zna se.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma