Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 2n
Sutra: 20° 24° 2
27. travnja 2018.
Komentar Branka Mijića

Komentar Glas za HDZ, glas za Todorića

Ivica Todorić premijeru Plenkoviću još jednom je dao do znanja tko je u ovoj državi istinski gazda / Foto Robert Anić/PIXSELL
Ivica Todorić premijeru Plenkoviću još jednom je dao do znanja tko je u ovoj državi istinski gazda / Foto Robert Anić/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. lipanj 2017. u 18:27 2017-06-06T18:27:22+02:00

Plenković je vezao svoju sudbinu za Todorića braneći neobranjivo, svog/njegovog ministra financija Zdravka Marića, žrtvujući Most kao partnera nakon kaznene prijave Bože Petrova i najava istraga Vlahe Orepića zbog kriminala. Lex Agrokorom Plenković je Todoriću omogućio da iz Kulmerovih dvora mirno pegla svoje poslove i spašava osobnu imovinu

Da, zaplavila se Hrvatska, ali bila je to Pirova pobjeda Andreja Plenkovića, jer se nije ni probudio od feštanja, a Gazda mu je pokazao tko je gazda, i njemu i Hrvatskoj.

Ivica Todorić ne samo što nije podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Konzuma te napravio budalu, ne od povjerenika Ante Ramljaka već od premijera osobno i njegove Vlade kolektivno, nego je Plenkoviću još jednom dao do znanja tko je u ovoj državi istinski gazda. Jedini stvarni pobjednik ovih izbora u Hrvatskoj je Ivica Todorić koji, zahvaljujući svakom glasu zaHDZ, slobodan poput ptice radi što god mu se prohtije i svidi.

Da domobranska HTV ima imalo novinarskog nerva i duha, istog bi časa pustila onu snimku iz Sabora na kojoj premijer Plenković mrtav ozbiljan naciju uvjerava kako je isključivi cilj lex Agrokora spašavanje radnih mjesta, gospodarstva, malih dobavljača, odraslih i nejači, riječju Hrvatske. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi danas narasle Plenkovićeve magareće uši i pinokijevski nos za koji ga je Todorić povukao već nekoliko puta, a sada definitivno.

Plenković je vezao svoju sudbinu za Todorića braneći neobranjivo, svog/njegovog ministra financija Zdravka Marića, žrtvujući Most kao partnera nakon kaznene prijave Bože Petrova i najava istraga Vlahe Orepića zbog kriminala. Lex Agrokorom Plenković je Todoriću omogućio da iz Kulmerovih dvora mirno pegla svoje poslove i spašava osobnu imovinu. Todorić je to obilato koristio uz veliku pomoć svojih prijatelja, ne samo gazde Agrama Dubravka Grgića, koji je jučer opstruirao njegovu smjenu, nego i brojnih drugih, od Adrisa, čija je milijarda kuna u Agrokoru, do mirovinskih fondova, banaka i fondova koji su svesrdno financirali i pomažu taj, sada je to već sasvim jasno, potencijalni zločinački poduhvat.

Plenković kao da sve to nije vidio, ili se, poput Zdravka Marića, pravio da ne vidi kada je Todorić samoinicijativno, aneksom menadžerskih ugovora sam sa sobom i svojima teret štete i pravnih troškova sa sebe prebacio na Agrokor! Ako premijeru tada nije bilo jasno koliko se Todoriću živo fućka za zaposlenike, proizvodnju, trgovinu, Hrvatsku, već da sve što radi u interesu osobnog probitka, onda je ili suučesnik u toj raboti ili potpuno nekompetentan da radi posao koji podrazumijeva čuvanje nacionalnih interesa.

A Ivica Todorić zaboravio je na minimum pristojnosti, zahvaliti se svim biračima koji su svoj glas dali HDZ-u i Plenkoviću, dok su se u stvarnosti zauzeli za njega i njegovu slobodu.

P. S.

Glas u poslijepodnevnim satima kako je Ivica Todorić ipak podnio ostavku, suštinski ne mijenja ništa već samo znači da mu je netko na uho šapnuo magičnu riječ.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka