Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 2
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Komentar Branka Mijića

Komentar GLAS mora vikati inače će brzo zanijemiti

S osnivačke konvencije Građansko liberalnog saveza (GLAS) / Foto Nenad REBERŠAK
S osnivačke konvencije Građansko liberalnog saveza (GLAS) / Foto Nenad REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2017. u 16:54 2017-07-10T16:54:43+02:00

Trebao je GLAS odmah viknuti da je glas za HDZ glas za Ivicu Todorića, Zdravka Mamića, Velimira Bujanca, Josipa Klemma, Miroslava Kutlu, Ivu Sanadera, Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša koji se sada ljube, mire i razmjenjuju knjige, jer je ovo njihova HDZ država iz koje svim tim zgađena i prestravljena mladost bježi glavom bez obzira

Vikat ćemo glasno, poručila je predsjednica najnovije stranke Građansko-liberalnog saveza Anka Mrak Taritaš ističući kao svoje prioritete pravo žene na izbor, LGBTQ zajednicu, reviziju Vatikanskih ugovora, izbor predsjednika RH u Saboru...

Prava je šteta da GLAS i njegova liderica nisu iskoristili aktualni trenutak i već na svom početku artikulirali svoje ambicije još glasnije i jasnije te iz petnih žila povikali: Želimo biti predvodnici antihadezeovske koalicije! Svaka oporbena stranka koja to ne želi postati ili za to nema snage na hrvatskoj političkoj sceni je suvišna i samo povećava statistiku ljevičarskih luzerskih projekata poput ORaH-a, Naprijed Hrvatska, Nove ljevice i sličnih.

Sve je to OK s multikulturalnosti, sekularnosti, seksualnosti i svime što pristojna građanska stranka proistekla iz Hrvatske narodne stranke baštini i s pravom nasljeđuje. Ali ono što je danas potrebno kako bi se Hrvatska uistinu promijenila a ne još jednom interpretirala je okupljajuća i uporišna točka sposobna da sruši sve ono što HDZ danas predstavlja. Barem bi to trebalo biti jasno Anki Mrak Taritaš koja je Zagreb izgubila političkom prostitucijom.

I upravo na primjeru Zagreba GLAS je mogao povikati da će kada dođe na vlast vratiti ime Trgu maršala Tita u metropoli koji sada sahranjuje čudovišna hadezeovska koalicijska aždaja koja utjelovljuje donedavnog titoistu Milana Bandića, briselskog ćatu Andreja Plenkovića i HDZ-ove neoustaške otpadnike Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih! Ne trebaju biračkom tijelu, čija su polovica izborni apstinenti, opća mjesta i stereotipi o »vraćanju povjerenja u institucije države«, već konkretne mete, konkretni ciljevi.

Zato je GLAS trebao čim se rodio viknuti i pod svoju zastavu pozvati sve one kojima je puna kapa hadezeovštine koja briše čovjeka bez kojeg ne bi bilo današnje Hrvatske, a čuva »Za dom spremni« ploču u Jasenovcu, sve one kojima je jasno da je »Agrokor« samo nastavak privatizacijske pljačke s početka devedesetih u režiji HDZ-ovog političkog vrha i sljubljenih im tajkuna koji su kao paravan koristili Domovinski rat, baš kao što su sada Savudrijskom valom zamaskirali zakon o koncesijama kojim ćemo definitivno ostati bez posljednjih atributa suverenosti osim zastave i himne.

Trebao je GLAS odmah viknuti da je glas za HDZ glas za Ivicu Todorića, Zdravka Mamića, Velimira Bujanca, Josipa Klemma, Miroslava Kutlu, Ivu Sanadera, Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša koji se sada ljube, mire i razmjenjuju knjige, jer je ovo njihova HDZ država iz koje svim tim zgađena i prestravljena mladost bježi glavom bez obzira.

Zato GLAS mora promovirati glasnost i ne smije biti »The Voice«, politički show za talentirane amatere koji čekaju svoju priliku. U tom će slučaju vrlo brzo zanijemiti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka