Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
24. ožujka 2019.
Komentar Branka Mijića

kolumna E, nećeš razbojniče!

Foto: Robert Fajt / CROPIX
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2015. u 13:09 2015-07-09T13:09:59+02:00

Otkud sada takav salto mortale predsjednika Vlade koji pljuje u vlastita usta indirektno štiteći i one koji su osumnjičeni za kriminal? To samo Bog i američki savjetnik Brown znaju, ali ako Zoran Milanović predstojeće izbore misli dobiti otimajući nakon Tuđmana i drugu svetinju HDZ-a i desno orijentiranih Hrvata, nogomet, onda je u dubokoj zabludi i još dubljem zaleđu

Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak spriječila uspjeh reprezentacije u dosadašnjim, za našu nacionalnu vrstu, izvrsnim kvalifikacijama za Euro 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti Savez, ali to bi uništilo i reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača te bi dugoročno naštetio nogometnoj igri u Hrvatskoj...

Ne, nije ovo srcedrapateljsko pismo drugu, starješini i vođi Michelu Platiniju u središnjicu u Nyonu otposlano iz Zagreba, zadnja pošta Remetinec, niti su mu potpisnici vodeći ljudi hrvatskog nogometa na prisilnom odmoru Damir Vrbanović i Zdravko Mamić, niti njegov brat Zoran, također.

Epistolu je, »zabrinut za sudbinu hrvatske nacionalne vrste tijekom disciplinskog postupka koji je posljedica tužnog incidenta na marginama kvalifikacijskog susreta za Euro 2016 Hrvatska-Italija u Splitu 12. lipnja«, vlastoručno potpisao i predsjedniku UEFA-e odaslao jedan drugi Zoran, Milanović, trenutačni predsjednik Vlade RH!

U svom domoljubnom nagnuću i nadahnuću hrvatski je premijer francuskom imperatoru čiji će dvorjani uskoro odlučivati o sankcijama Hrvatskoj i njezinoj nogometnoj vrsti zbog jasnog i javnog iscrtavanja nacističkog simbola, svastike iliti kukastog križa, na poljudskom travnjaku, u svom molećivom podnesku imao potrebu pripomenuti kako je »Hrvatska tijekom Drugog svjetskog rata imala najveći udio antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Europi«.

Nije Platini general De Gaulle, ali sigurno, kao i većina Francuza, zna na čijoj su se strani borili Titovi partizani da bi se prije 70 godina svrstali na stranu pobjednika.

Baš kao što Milanović i većina Hrvata ne zna da su Francuzi prigodom tog jubileja svojim antifašistima iz Pokreta otpora ukazali veliku čast i u Pantheon, tamo gdje su već Voltaire i Rousseau, Zola i Hugo, te ostali velikani, zauvijek smjestili dvojicu muškaraca i prvi put dvije žene: Germaine Tillon, Genevieve de Gaulle-Anthonioz, te  Pierre Brossolette i Jean Zay.

Ono što su SDP i Milanović propustili učiniti Vladi Janjiću Capi, Augustu Cesarcu, Otokaru Keršovaniju i ostalim velikanima zahvaljujući kojima smo slobodni.

No, nije to bilo na pameti Zoranu Milanoviću kada se uhvatio pera i prolio tintu žuči Michelu Platiniju. Isti je taj Zoran Milanović kao premijer tom istom Platiniju prije dvije godine odbrusio, kada je Francuz njemu poslao pismo, a HNS koji slovi kao leglo HDZ-a iskoristio ga u javnom obračunu sa SDP-ovom vlašću, poglavito onaj koji je danas u Remetincu i koji poručuje da su mu to smjestili Milanović i komunistička partija, da »kazni li nas UEFA, to neće biti zbog Vlade nego zbog onih koji u HNS-u zarađuju masan novac!«.

Tada je Milanović, kao »državnik koji odgovara biračima«, bio izričit da za stanje na stadionima i u nogometu neće snositi odgovornost on i Vlada, »mi koji radimo za dvije ili tri tisuće eura koliko neki zarade u minuti«, već Šuker i kompanija.

Onaj isti Šuker koji je njegovom ministru Jovanoviću prošle godine zabranio uručiti na Kantridi pobjednicima kupa Rabuzinovo sunce, jer je najavio isušenje močvare koja je sada u Remetincu.

Otkud sada takav salto mortale predsjednika Vlade koji pljuje u vlastita usta indirektno štiteći i one koji su osumnjičeni za kriminal? To samo Bog i američki savjetnik Brown znaju, ali ako Zoran Milanović predstojeće izbore misli dobiti otimajući nakon Tuđmana i drugu svetinju HDZ-a i desno orijentiranih Hrvata, nogomet, onda je u dubokoj zabludi i još dubljem zaleđu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown