Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
24. siječnja 2020.
Uvodnik

Komentar BRANKO MIJIĆ Lutka s naslovne strane

Ivica Marijačić / Foto Daniel Kasap/PIXSELL
Ivica Marijačić / Foto Daniel Kasap/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. listopad 2019. u 18:39 2019-10-25T18:39:00+02:00

Što se to dogodilo s Ivicom Marijačićem da je odlučio prekinuti suradnju s Velimirom Bujancem, što se to događa s »Bujicom« da joj »Hrvatski tjednik« više nije drag nakon dugogodišnjeg zajedničkog medijskog suživota?

Šokantna istina, slučaj silovanja kod Zadra IZMIŠLJEN – oprema je naslovnice najnovijeg broj Hrvatskog tjednika, na kojoj su objavljene i golišave fotografije koje sugeriraju da se na njima nalazi maloljetna žrtva zločina koji je zgrozio Hrvatsku.

Ne bi to bilo ništa čudno, povijest beščašća naslovnica ovog lista koji izlazi u Zadru pod izdavačkom i uredničkom palicom Ivice Marijačića, duga je, iako je ovo dno dna budući da se radi o djevojčici koja nije niti javna osoba, niti bilo čiji politički neprijatelj, da se nije dogodilo čudo. Naime, ovaj je broj Hrvatskog tjednika u svojoj emisiji »Bujica« odbio reklamirati Velimir Bujanec!

To da se nešto toliko zgadilo nekome tko je volio pozirati u nacističkoj uniformi, pravomoćno osuđenom dileru koji je prostitutke plaćao kokainom, čovjeku koji je u svojoj emisiji ugostio četničkog vojvodu Vojislava Šešelja, i da je povraćanje izazvala naslovnica subrata mu u kontaminiranju medijskog prostora lažima i prljavštinama, događaj je koji neprijateljske redove nije tako jako pogodio još od puča Lorković – Vokić!?

Što se to dogodilo s Ivicom Marijačićem da je odlučio prekinuti suradnju s Velimirom Bujancem, što se to događa s »Bujicom« da joj »Hrvatski tjednik« više nije drag nakon dugogodišnjeg zajedničkog medijskog suživota?

- Žrtva silovanja, bez obzira na nacionalnost, vjersku ili neku drugu pripadnost, prije svega je - žrtva. A oni koji siluju, ili na bilo koji drugi način zlostavljaju žene, a posebno maloljetne djevojčice, moraju najstrože odgovarati i tu ih ne spašava nikakva stranačka, klanovska, ideološka ni bilo koja druga pripadnost. Žao mi je djevojčice iz Zadra, baš kao i svakom normalnom čovjeku.
Ne, nije ovo izgovorila Jelena Veljača, niti bilo koja od B.a.b.a. Also sprach Velimir Bujanec zašto je u srijedu odbio emitirati reklamu novoga broja »Hrvatskoga tjednika«!

I pri tom još tvrdi da njegov nekadašnji gost Marijačić nije normalan čovjek jer mu nije žao djevojčice iz Zadra, štoviše uvjerava čitateljstvo kako maloljetnica nije žrtva sedmorice silovatelja nego »medijsko-policijske i ulične harange ljevičarske rulje«! Kome sada vjerovati, Marijačiću ili Bujancu, »Hrvatskom tjedniku« ili »Bujici«, teško je reći?

Obojica imaju legitimitet najviše državne vlasti u hadezeovskom plemenskom bantustanu. Tako je, primjerice, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović za svoj nastupni intervju u kojem će najaviti svoju kandidaturu i politički program za drugi mandat odabrala upravo direktora, urednika i autora Ivicu Marijačića i njegov »Hrvatski tjednik« iako ju je ovaj svojedobno na svojoj naslovnici nazvao »bestidnica«. No ni Bujanec ne kotira ništa slabije kod predsjednice, dapače osobno je svjedočio da se Kolinda Grabar-Kitarović odazvala na njegov poziv na večeru kojoj su prisustvovali i Tihomir Dujmović i Milan Ivkošić.

- Ona voli škampe i pjenušac, a mi smo jeli kamenice, pohvalio se voditelj »Bujice« počevši otkrivati prljave tajne Pantovčaka nakon što je predsjednica prestala biti političkom opcijom krajnje desnice.

Nije ni Andrej Plenković odolio pijevu ove dvojice Orfeja odlazeći tamo gdje su i oni bili rado viđeni gosti, u šator u Savskoj, ili pak dajući intervju »Hrvatskom tjedniku« na čijim je naslovnicama Stipe Mesić nazvan »seronja«, Ivo Josipović proglašen luđakom, a papa Franjo Antikristom!

O negiranju Jasenovca kao konc-logora ili proglašavanja Rijeke gradom u kojem su »Hrvati postali politička manjina«, da i ne govorimo. Ništa nije smetala toj dvojici medijske subraće da budu pozivani u goste najvišim državnim poglavarima, dapače oni su im titrali u svakom pogledu samo da ne postanu njihovom metom ili završe na »coveru« poput mlade Zadranke kojoj je nakon svega što je preživjela trebalo još samo to da je sa svake trafike gleda »Hrvatski tjednik« s optužbom kako je silovanje izmislila.

Možda je čeka i sljedeća naslovnica na kojoj će biti proglašena za lutku s naslovne strane kojoj je uspjelo razoriti jedno divno prijateljstvo dvojice bardova. Baš šteta!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.