Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Komentar

Komentar BRANKO MIJIĆ Hrvatska drukerska zajednica

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2018. u 12:25 2018-10-12T12:25:00+02:00

Realnost je pak da se radi o političkoj sabotaži kojom one grupacije unutar HDZ-a i desnice žele uzvratiti Plenkoviću za težak udarac koji je »nepoznat netko« nanio njihovom neformalnom vođi Milijanu Brkiću

Poput Pinocchija raste nos svima koji nas uvjeravaju kako u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nema ama baš nikakvih sukoba.

Najprije policija uhapsi Blaža Curića, »prijatelja, suborca i kuma« Plenkovićevog stranačkog zamjenika Milijana Brkića, zato što je dojavio falsifikatoru SMS poruka Franji Vargi da je praćen te da uništi inkriminirani materijal i dokaze. Tko je druknuo Curiću da drukne Vargi da je pred hapšenjem, još uvijek ne znamo iako se radi o ključnoj informaciji za cijeli slučaj. Kako bi kum Brkić dodatno bio najsumnjiviji kao druker, netko je druknuo i dostavio »Nacionalu« zapisnike policijskog saslušavanja iz 2011. godine u kojoj akteri operacije »Elitna prostitucija« tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije prozivaju kao onog koji im je druknuo da su pod policijskim »mjerama izvida i praćenja«.

A kada se na koncu pokazalo da su iz DORH-a nestali spisi o cijelom slučaju, i to prilikom selidbe, valjda je i nevjernom Tomi postalo jasno da ništa nije slučajno. I kako to već biva, kada je politika miroljubive koegzistencije koja vlada u HDZ-u, kako nas uvjeravaju Plenković, Bačić i Brkić, ponovno postajala oficijelnom, netko je druknuo u javnost informacije kako referendumske inicijative »Istina o Istanbulskoj« i »Narod odlučuje« nisu sakupile dovoljno potpisa. Da se to nije dogodilo samo dva dana prije sutrašnjeg vukovarskog prosvjeda, na kojem će se postrojiti nove političke snage za kontraudar protiv Plenkovića i njegove Vlade, opet bi sve mogli posložiti pod egidu slučajnost.

Realnost je pak da se radi o političkoj sabotaži kojom one grupacije unutar HDZ-a i desnice žele uzvratiti Plenkoviću za težak udarac koji je »nepoznat netko« nanio njihovom neformalnom vođi Milijanu Brkiću. Drukanje je postalo modus operandi frakcijskog suživota unutar HDZ-a u kojem više nitko nije siguran, pa ni sam Andrej Plenković, što će sutra o njemu osobno procuriti u javnost. Činjenica da je informaciju o propasti dvaju referenduma i nepravilnostima u prikupljanju poteza morao druknuti netko iz Ministarstva uprave Lovre Kuščevića, koji je ujedno i politički tajnik HDZ-a i jedan od stupova Plenkovićeve vlasti, govori da u ovom unutarstranačkom ratu nitko ne zna gdje se može kriti krtica iz protivničkog tabora.

Neslužbena informacija o propasti dviju referendumskih inicijativa, nakon četveromjesečnog prebrojavanja i kontroliranja potpisa, plasirana neposredno uoči vukovarskog prosvjeda, izravno je usmjerena na destabilizaciju Plenkovićeve vlasti. Njezin učinak sigurno će se očitovati u masovnosti skupa, jačini i drastičnosti poruka koje će se čuti i vidjeti u Vukovaru, pa je teško povjerovati da je sve to maslo nekog političkog diletanta. Ne uspiju li sada stvoriti kritičnu masu koja bi davala nade u rušenje Plenkovića, sasvim sigurno dobit će dovoljno zamaha za neki novi pohod i okupljanje koje neće biti zamaskirano pijetetom prema žrtvama rata.

A do tada hrvatska drukerska zajednica sigurno će servirati nove uratke iz svog bogatog arsenala političkog beščašća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.