Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. veljače 2019.
Zaleđe Jasmina Klarića

Zakon o sprječavanju nereda na gradilištima

Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2010. u 12:00 2010-07-16T12:00:00+02:00

Ovo je već postala posve predvidiva situacija - šačica huligana, koji se sami sebe usude nazivati mirnim prosvjednicima, još jednom je osramotila Hrvatsku. Građani ove zemlje očito moraju drhtati od straha kad se u njihovom gradu otvara neko gradilište: horde tzv. mirnih prosvjednika, oboružanih bedževima i mobitelima siju paniku, pjevaju, skandiraju, provociraju policiju i blokiraju ulice. I opet, kao mnogo puta dosad, je naša Domovina osramoćena - o neredima u Varšavskoj pisali su, već prvog dana, i Reuters i Washington post...

Tužno je bilo jučer u Zagrebu slušati uplašene mame kako se više nikad neće usuditi odvesti dijete na gradilište, stotine interventnih policajaca pod punom opremom kako stojički trpe vrijeđanja rulje (zamislite, tražili su ih da ih puste da prođu ulicom) i taktove Marseljeze (!) sa obližnjeg balkona. Dobronamjerni Hrvat se tu mogao samo zapitati: hoće li sljedeći put kad se u nekom Hrvatskom gradu odluči uložiti hrvatski kapital u trgovački centar sa stranim trgovinama tzv. mirni prosvjednici puštati - Internacionalu?!

Tu je negdje možda i odgovor na motive koji pokreću tu rulju, koja prijetvorno tvrdi kako voli i brani svoj grad - među njima vjerojatno ima sinova oficira zloglasne JNA, kao i suradnika kriptokomunističkih tajnih službi, koje i dalje rade na uspostavi dikatature proletarijata. Jer, što je tzv. mirni bunt protiv hrvatskog kapitalista (i to šampiona altruizma i građanske skromnosti Tome Horvatinčića), nego zametak socijalističke revolucije? Danas prosvjeduju na gradilištu, sutra će, ako im se ne stane na kraj, prosvjedovati i protiv Zakona o radu, ili, sakloni Bože, protiv Vlade koju vodi stožerna hrvatska stranka HDZ, na čelu sa dokt... Jadrankom Kosor.

Nažalost, šačica ljevičarskih glasila i pretencioznih piskarala i ovu priliku koristi kako bi zamijenila teze i policijsku akciju koja je Zagrepčanima osigurala kakvu takvu sigurnost za vrijeme divljanja tzv. mirnih prosvjednika, prikaže kao pretjeranu uporabu sile. Kao da je tim ljudima ostavljen ikakav izbor u trenutku kad su divljaci sjeli pred njima na cestu i time ugrozili sigurnost kamiona koji su prevozili građevinski materijal?! Zar nije već degutantno da ministar policije svaki božji put mora objašnjavati javnosti kako je policija postupila u okvir svojih ovlasti?! Pa jel' se netko sjeća što se dogodilo Ivanu Jarnjaku kad je odbio hapsiti na prosvjedu za Stojedinicu?! Smijenjen je, naravno!

Iako je, eto, policijski aparat od 1996. godine naovamo znatno napredovao u pogledu odnosa prema mirnim prosvjednicima, politika nažalost još tetura. Često se iz redova političara čuju i kalkulantski glasovi kojima se pokušavaju opravdati huliganski ispadi na hrvatskim gradilištima, a nedostaje odlučnosti za pravu zakonodavnu akciju.

Kad će biti dosta, gospodo političari, ucjenjivanja poštenih hrvatskih neimara od strane takozvanih "zelenih", takozvanih "udruga" i takozvanih "građanskih aktivista". Jeste li već zaboravili proročanske riječi Franje Tuđmana o crvenim, žutim i zelenim (aha!) vragovima?!

Hrabrom, odgovornom i državotvornom hrvatskom političaru jasno je da je akcija nužna. Jasno mu je da treba, u hitnoj proceduri, donijeti Zakon o sprječavanju nereda na gradilištima, sa najstrožim mogućim kaznama. Šačici tzv. mirnih prosvjednika koji ustrajno sramote ovu zemlju mora se stati na kraj.

Treba stvari, konačno, staviti na svoje mjesto, pa tzv. mirnim prosvjednicima, kad opet sjednu na užareni gradski asfalt zapjevati: "Ustajte, vi zemaljsko roblje".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Poduzetnik u Zabi pronašao banku-partnera