Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
16. siječnja 2019.
Drugo mišljenje Zdenka Duke

blog Pero Ćorić - još jedan stup vlasti

Pero Ćorić - još jedan stup vlasti
Pero Ćorić - još jedan stup vlasti
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2016. u 7:27 2016-03-02T07:27:35+01:00

Svakog tjedna u javnost biva lansirana neka nova intelektualno-politička zvijezda Domoljubne koalicije

HDZ je s osmeročlanom Domoljubnom koalicijom doveo u Hrvatski sabor zastupnike marginalnih stranaka koje same, ali niti u zajedničkoj koaliciji, nikad ne bi uspjele prijeći izborni prag. No, Karamarko valjda zna zašto ih je u naručju prenio preko praga. Dobio je tako podršku političkih ekstremista kakvi mu, valjda, nedostaju čak i u HDZ-u. Osim toga, ljudi iz Hrasta, Hrvatske stranke prava Ante Starčević i Hrvatske čiste stranke prava punit će zamjenička i pomoćnička mjesta u ministarstvima te vodeća mjesta u javnim poduzećima, kao, na primjer, Hrastov Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra obrazovanja.

Iz Hrasta je u Saboru sjajni reprezentant predsjednik stranke Ladislav Ilčić koji, nakon što je manje-više generalno ljude koje dolaze iz islamske kulture opisao kao lijenčine, sada izišao i s idejom da se Oltar domovine s vječnim plamenom s Medvedgrada premjesti na zagrebački Zrinjevac! Pitamo se zašto ne na glavni gradski trg?

Luka Podrug iz HČSP-a još čeka realizaciju džentlmenskog sporazuma s HDZ-om da mu, prema koalicijskom ugovoru, HDZ prepusti mjesto u parlamentu. Predsjednika HSP-a AS Ivana Tepeša imali smo prilike upoznati u "Za Dom spremni!" maršu na zgradu Agencije za elektroničke medije i iz njegovih svakodnevnih izjava u ime Domoljubne koalicije, među ostalim, i o potrebi donošenja zakona o lustraciji. Pokazao je pritom da kao povjesničar ne zna što je lustracija, jer za njega "intencija lustracije je kažnjavanje zločina i zločinaca". Kao da u Hrvatskoj ne postoje zakoni po kojima se kažnjavaju ratni zločini i zločinci.

Svakog tjedna u javnost biva lansirana neka nova intelektualno-politička zvijezda Domoljubne koalicije. Poslije nastupa u HTV-ovom "Otvorenom" u ponedjeljak, taj intelektualac je Pero Ćorić, zastupnik, glavni tajnik HSP-a AS.

Njegova je stranka aktualizirala raniju ideju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o obveznom vojnom roku. "Mi Hrvati smo malobrojni, ali smo veliki narod", kaže Ćorić. Otkud takav paradoks, nije objasnio. Vojni rok je neophodan i iz financijskih razloga. Priznaje da to može zvučati čudno, ali obveznim vojnim rokom će se "maknuti nezaposleni s ulice, maknut ćemo ih od droge, alkohola, kocke, kladionica i poslije šest mjeseci vojnog roka dobit ćete čvrste, stabilne muškarce koji će biti spremni preuzeti odgovornost za stvaranje obitelji". Kaže Ćorić da će se tako potaknuti tekstilna industrija tipa Varteks, prehrana iz Podravke, jer će vojska trošiti samo 'hrvatsko'. Vojnici će gasiti požare, ako bude poplava kao što je bila u Gunji, oni će intervenirati. Ćorić ne vidi niti jednu manu obveznog vojnog roka.

Granica oko Iloka je šuplja i Ćorić kaže da u Iloku nikad ne zna koje će izbjeglice ujutro naći u svom dvorištu - iz Sudana, iz Etiopije, ili ne zna otkud. Pa, onda, tumači Ćorić, Srbi su gubili ratove, oni su loši vojnici. Postoji vojna ugroza. Milijarde kuna odlaze u agencije, u vjetar. Umjesto u vojni rok!

-Ne možemo ovisiti o NATO-u. Šarengradska ada još je uvijek okupirana. Mene zanima da hrvatska čizma dođe na hrvatsku Šarengradsku adu, izričit je Ćorić.

A ima toga još. Govori Ćorić da je Lozančić, šef SOA-e, priznao(!?) da nije na vrijeme obavijestio predsjednicu Republike da "punih mjesec dana kontaktira s praćenom osobom (s Mamićem, op.a.)" i da zbog toga nema države na svijetu koja bi ga ostavila na čelu obavještajne agencije.

Detalje krajnje vulgarnih sms-poruka koje je Ćorić u siječnju uputio svojoj bivšoj predsjednici Ruži Tomašić ne želimo ovdje citirati. Osim toga izišlo je u javnost i to da je Ćorić 2010. bio u Požegi osuđen zbog krivotvorenja isprave.

Lansiran je još jedan od novih stupova nove vlasti, stupova društva. Krećemo se prema ambisu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka