Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. veljače 2019.
Drugo mišljenje Zdenka Duke

blog Mračne želje Mije Crnoje

Mračne želje Mije Crnoje
Mračne želje Mije Crnoje
Autor:
Objavljeno: 20. siječanj 2016. u 7:37 2016-01-20T07:37:35+01:00

Kad se sastavljaju liste izdajnika i agresora glavni je cilj da se građani zastraše, da zašute, da se zavede tiranija. Kad se to radi, ima uvijek i onih koji te liste baš ozbiljno shvate, pa se osjećaju i ponukanim i pozvanim krenuti u obračun s izdajnicima

Kakva bi mogla biti Vlada koju sastavljaju Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Tim Tihomir Orešković jako dobro ocrtava program kojeg je izradio HDZ-ov Odbor za branitelje, a kojeg predstavlja Mijo Crnoja, kao mogući ministar branitelja. Crnoju podupire i Karamarko kojem se braniteljski program svidio još u predizbornoj kampanji. 

Crnoja je za objavu registra izdajnika nacionalnih interesa, registra agresora na RH, lustraciju na svim razinama. On je svoj i HDZ-ov program predstavio veteranima u šatoru u Savskoj 66 a na novinarsko pitanje da pojasni na koji način će izraditi 'registar izdajnika nacionalnih interesa', Crnoja je objasnio: "Naći će se modalitet kad se ima volje".

To sigurno, kad se ima volje, vidjeli smo to puno puta u povijesti - modalitet mogu osigurati i utjeloviti i pištolji, puške, noževi...

Kad se sastavljaju liste izdajnika i agresora glavni je cilj da se građani zastraše, da zašute, da se zavede tiranija. Kad se to radi, ima uvijek i onih koji te liste baš ozbiljno shvate, pa se osjećaju i ponukanim i pozvanim krenuti u obračun s izdajnicima.

Program ima 29 točaka i u njemu se još navodi i 'procesuiranje ratnih zločinaca agresorske vojske', donošenje Ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima (s povećanim socijalnim davanjima i posvemašnjim privilegijama prema ostalim građanima), izjednačavanje statusa pripadnika HVO-a iz Bosne i Hercegovine sa statusom pripadnika Hrvatske vojske.

Hrvatski veterani dobivali bi ratni dodatak, a oni koji nisu bili u ratu mogli bi dobivati domoljubni dodatak! Ako su dobri domoljubi, ako to zarade obožavanjem vlasti, ako se ponašaju kao u Sjevernoj Koreji.

HDZ-ovim, Crnojinim programom forsira se još i objava registra nelegalno provedene privatizacije i lustracija na svim razinama. Opet je i tu vraški nezgodno pitanje o 'modalitetima', tko će suditi i presuđivati o kriminalu pretvorbe, tko će suditi i presuđivati o tome koga treba lustrirati? Pa i tu bi naravno presudna bila volja, odnosno samovolja i zloupotreba vlasti, selektivna upotreba moći i sile. Oni koji bi lustrirali, sigurno ne bi lustrirati i šefa svoje stranke čak i ako bi znali da je bio udbaš. Teško da bi lustrirali i one svoje članove koji su se kriminalom obogatili u pretvorbi. Crnojin koncept i svi ti popisi služili bi isključivo za primitivni obračun s političkim neistomišljenicima.

Normalni ljudi ne mogu se načuditi takvom programu.

Kad bi se kojim slučajem sve to ostvarilo, ne bi više trebalo ni 10 sekundi polemizirati o Milanovićevoj izjavi o Domoljubnoj koaliciji i raspravljati o tome je li ta koalicija profašistička ili nije. Stvari bi bile prilično jasne.

Božu Petrova i druge iz Mosta navodno i dalje ne zanimaju svjetonazorska pitanja i smatraju ih bespredmetnima u situaciji kad kuća gori i samo ekonomska rješenja i oporavak vode k spasonosnom izlazu.

Pa makar ta bespredmetnost suspendirala demokraciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!