Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Blogovanje ludom radovanje Siniše Pavića

blog Volite se, ljudožderi

Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2012. u 7:05 2012-02-14T07:05:11+01:00

Smijte se k'o da vam je zadnji put u životu. Jer već sutra navalit će horda koja bi vam svaku radost od života ubila! Ne dajte im bar na tren gušta. Volite se, ljudožderi!

Nekome sjekira upadne u med, a nekome blog padne na Valentinovo. Neš' ti blagdana! Nema boljeg za ignorirat ga. A, opet, kukavički je to, praviti se da ga nema.

Zato, kako je to lijepo odavna poručio veliki Toma Bebić, volite se, ljudožderi!

Volite se, makar danas, svemu usprkos, pa i proračunu, novim nametima, većem PDV-u. Volite na tren, makar silom, sva ta nastojanja premijera našega, da nam se svidi dok govori kako sada režemo, da bi sutra bilo bolje. Volite se, dok vas mrko promatra Mirela Holy, volite dok vam o glavi radi Linić, volite dok Čačić uhljebljuje uokolo svoje ljude. Volite se i volite ih, makar na tren, danas, na Valentinovo.

Volite se, makar danas, sve da vam na živce idu broševi ex premijerke, izbori u HDZ-u, štreberski look u Domagoja Miloševića i ništa manje iritantna sirovost ginekologa iz Gospića.

Volite ju i kad kaže da je „tvitanje“ u premijera loša navika koja nas, uz to, i košta. Volite se, makar vas svaki spomen bivše vladajuće bratije tjera da se sjetite i našeg dr. Ive. A onda, kad ga se spomenete, ne pljujte na pod i ne psujte, već ljudski, kršćanski široko, i u njemu prepoznajte grešnika koji se uz malo ljubavi može popraviti. Mislim, svetac je danas, a onda su sva čuda moguća.

Volite se, ljudožderi i dok umiru tvornice, gase se tiskovine, dok tajkuni uništavaju pogone da bi dobili zemljišta i nekretnine, dok vam prijete otkazi, dok se tvrdi da ste lijeni, dok nemate posla - svejedno volite se. Volite se Todorićima i Pavićima usprkos, jer sve će se to promijeniti kada dođe smak svijeta. Imajte razumijevanja, makar danas.  

Volite čak i rice nestašnog gradonačelnika, divlju frizuru njegove seke, snijeg koji pada usred zime, sveca mu svetog, i televiziju koja smrt američke pjevačke dive tretira bolje negoli ijednu drugu domaću nam smrt. Volite dekolte Barbare Kolar i riječi što ih guta Duško Ćurlić.

Volite svoj omiljeni klub, volite mrgudne i jalne susjede, volite gazdu kad vam reže plaću u ime oporavka tvrtke, volite skupe dječje cipele, volite hrvatski film i Jelenu Rozgu, volite bar jedan dan sve ono što vam inače ide na živce.

Volite se vi na jugu s onima na sjeveru, volite se i obratno, volite se makar deklarativno, volite se kobajagi, volite se na silu, volite titlovanju usprkos, ali ipak, i makar sitno.

Volite se, ljudožderi. Jer, već sutra Valentin je prošla svršena priča, iluzija i izmišljeni blagdan koji jedino ima zadaću izbiti vam koju kunu iz džepa. Već sutra svetac je ad acta, ali zato ostaje strašna ACTA i ljubav koja je ad acta da bi i opet bili kivni, ljući nego itko ikad na ovim pitomim prostorima. Od sutra, sve je opet normalno. Danas, volite se, ljudožderi.

Ili jednostavno, bacite oko na koji genijalni aforizam genijalnog Tome, tek da vidite da vam nije ništa teže, a bome ni lakše nego je bilo prije jedno dvadeset, trideset, ili pitaj sveca koliko godina. Isto je, samo smo ogrubjeli i zaboravili ono bitno.

- Što više ljudi voliš, to veći komad života i bivstva imaš.

- Sve je više poznavanja stranih jezika i nerazumijevanja među ljudima.

- Kako sam, pitaš. Srednje: gore nego jučer, bolje nego sutra.

- Vode su četiri petine Zemlje; suze četiri trećine.

- Reci mi koliko ti teži suza pa ću ti reći koliko vrijediš.

- Mnoge integracije su kao koktel od muške vode i broma.

- Nije sramota usrati se. Sramota je prduckati.

- Nada je buduće svršeno izgubljeno vrijeme

- Tko je lud da bude pametan.

- Govorite li istinu, brzo će vas svrstati u humoriste.

- Smijati se sebi i svojoj zemlji najbolji je dokaz da voliš sebe i domovinu.

Smijte se k'o da vam je zadnji put u životu. Jer već sutra navalit će horda koja bi vam svaku radost od života ubila! Ne dajte im bar na tren gušta. Volite se, ljudožderi!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.