Grad: Rijeka
Danas: 18° moguća kiša
Sutra: 6° 17° djelomično oblačno
24. ožujka 2017.
Ide na držabu

Izvanredno otkriće: Svećenik pronašao najveći dijamant na svijetu

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 17. ožujak 2017. u 8:09 2017-03-17T08:09:03+01:00

Pastor Emmanuel Momoh pronašao je dijamant u rudniku u selu Koyadu u zapadnom okrugu Kono, rekao je ministar Alhaji Minkailu Mansaray

FREETOWN Kršćanski svećenik pronašao je neobrađeni dijamant od 706 karata u zapadnoafričkoj državi Sijera Leone, a riječ je o jednom od najvećih dijamanta dosad pronađenih u svijetu, objavila je u četvrtak televizija.

Pastor Emmanuel Momoh pronašao je dijamant u rudniku u selu Koyadu u zapadnom okrugu Kono, rekao je ministar Alhaji Minkailu Mansaray.

Taj dragi kamen je među 20 najvećih neobrađenih dijamanta dosad pronađenih u cijelome svijetu.

U srijedu navečer taj je dragulj predan predsjedniku Ernestu Koromi koji je obećao da će biti prodan transparentno na međunarodnoj dražbi i to »kupcu koji bude ponudio najvišu cijenu«.

»Moram pomoći vladi i svome narodu, tako da svi iz toga izvučemo korist«, rekao je glasnogovornik citirajući pastora, sretnog nalaznika.

Unatoč bogatstvu dragog kamenja koje se može pronaći na četvrtini područja Sijera Leonea, ta afrička država od šest milijuna stanovnika jedna je od pet najsiromašnijih na svijetu, prema klasifikaciji Ujedinjenih naroda.

Sijera Leone godinama se bori protiv ilegalne trgovine dijamantima, a oni su potaknuli i desetljeće dug građanski rat od 1991. do 2002. u kojem je ubijeno oko 70.000 ljudi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Odlazak na preventivne preglede spašava život!
Nacionalni program ranog otkrivanja raka

Odlazak na preventivne preglede spašava život!