Grad: Rijeka
Danas: 16° moguća kiša
Sutra: ° °
27. ožujka 2017.
Opasno po zdravlje

Inspektorat zatražio povlačenje s tržišta umjetnih noktiju i igračke iz Kine

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. listopad 2013. u 23:32 2013-10-16T23:32:26+02:00

Proizvodi predstavljaju rizik za zdravlje korisnika, jer ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima

ZAGREB – Državni inspektorat zatražio je povlačenje s tržišta dječje igračke – helikoptera s projektilom »Amazing Arrow Helicopter 588«, te umjetnih noktiju »Art Nails Professional Nail Color & Nail Art System« i »Office Girls«, serijskog broja MJE-024D, iz Kine.

Inspektorat je to zatražio na temelju obavijesti RAPEX-a o opasnim proizvodima za koje je Ministarstvo zdravlja zabranilo stavljanje na tržište, naredilo povlačenje proizvoda s tržišta ili njihovo uništenje, priopćeno je danas iz Odnosa s javnošću inspektorata.

RAPEX– je obavijestio potrošače da dječja igračka – helikopter s projektilom »Amazing Arrow Helicopter 588« iz Kine nepoznatog proizvođača predstavlja ozbiljan rizik od ozljeda, jer je kinetička energija projektila (pri ispaljivanju) prevelika, odnosno prelazi granicu koja se smatra sigurnom. Ministarstvo zdravlja naredilo je povlačenje s tržišta RH toga proizvoda i njegovo uništenje.

RAPEX je obavijestio potrošače i o zabrani stavljanja na tržište modnog dodatka – umjetni nokti »Art Nails Professional Nail Color & Nail Art System« i »Office Girls«, serijskog broja MJE-024D, robne marke Mei jia er, nepoznatog proizvođača iz Kine.

Proizvodi predstavljaju rizik za zdravlje korisnika, jer ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima, stoji, uz ostalo, u priopćenju Državnog inspektorata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka