Grad: Rijeka
Danas: 23° vedro
Sutra: 7° 21° vedro
29. ožujka 2017.
U BiH na prodaji "velike mačke"

Bosanski oglasnik: mladunčad lavova, bengalskih tigrova, jaguara na prodaju za 1.800 dolara

"Trenutačno imam šest mladunčadi tigrova, četiri mladunčeta Fennec lisice i četiri mladunčeta risa", navodi se u oglasniku / Foto Reuters
"Trenutačno imam šest mladunčadi tigrova, četiri mladunčeta Fennec lisice i četiri mladunčeta risa", navodi se u oglasniku / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2012. u 11:58 2012-11-12T11:58:17+01:00

Ponuda za kupnju mladunčadi »velikih mačaka«, uključujući i one koji pripadaju ugroženim vrstama, pojavila se na jednom internetskom oglasniku a prodavatelj je navodno iz Bosanskog Petrovca

SARAJEVO – Ljubitelji egzotičnih životinja od nedavno imaju priliku kupiti u Bosni i Hercegovini mladunčad lavova, bengalskih tigrova, jaguara, a odluče li se za nabavku više primjeraka mogu računati i na popust, prenose u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Ponuda za kupnju mladunčadi »velikih mačaka«, uključujući i one koji pripadaju ugroženim vrstama, pojavila se na jednom internetskom oglasniku a prodavatelj je navodno iz Bosanskog Petrovca.

»Dnevni avaz« je došao do informacije kako se nudi mladunčad risova, tigrova, jaguara, leoparda, crnih pantera, lavova te sibirskih i bengalskih tigrova.

»Trenutačno imam šest mladunčadi tigrova, četiri mladunčeta Fennec lisice i četiri mladunčeta risa. Svako je cijepljeno, doći će s putovnicom i mikro čipom«, trenutačna je pisana ponuda prodavatelja čiji identitet nije poznat.

Izvjesno je samo to da za svako mladunče traži po 1.800 američkih dolara a kupuje li se više od jedne životinje cijena po primjerku je niža.

Nejasno je kako su ovakvi životinjski primjerci dospjeli u BiH jer ne postoji zakonita mogućnost njihova uvoza niti izvoza.

Dragomir Mijić, predsjednik udruge za zaštitu životinja NOA, potvrdio je kako su ovakva oglašavanja prodaje životinja protuzakonita te kako one ne mogu imati nikakve legalne papire.

Podsjetio je međutim na činjenicu kako se nakon ilegalne preprodaje oružja i droge najveća zarada ostvaruje na trgovini egozičnim životinjama.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka