Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4n
Sutra: 5° 5° 4n
20. siječnja 2019.
Jak vjetar

Zbog bure preko Krčkog mosta i autocestom do Delnica mogu samo auti

Arhiva Novi list
Arhiva Novi list
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2017. u 7:48 2017-02-07T07:48:14+01:00

Na riječkom području puše jak vjetar, a na snazi je žuti meteoalarm uz upozorenje da bi bura na momente mogla imati i orkanske udare i puhati brzinom do 165 kilometara na sat.

Zbog olujne bure, samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (ostale skupine vozila voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mosti zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocike (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Lici i Gorskom kotaru mjestimice ima ugaženog snijega. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama:

u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Bord na Kupi-Delnice, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak i sve lokalne i županijske ceste na području Čabra.

U Lici na DC1 Vaganački most-Korenica, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Do sredine dana umjereno i pretežno oblačno ponegdje s kišom, a ponajprije u gorju sa susnježicom i snijegom, prognoza je za danas Državnog hidrometeorološkog zavoda. Zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblačno još mjestimice s kišom na krajnjem jugu te sa susnježicom u istočnoj Hrvatskoj. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, samo na jugu još istočnjak i jugo. Bura će slabjeti prema kraju dana.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, navečer u padu, a na Jadranu najviša dnevna od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka