Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 2
Sutra: 11° 11° 2
24. ožujka 2019.
Oprezno u prometu

U Gorskom kotaru zimski uvjeti na cestama, danas smirivanje vremena

U Gorskom kotaru zimski uvjeti na cestama, danas smirivanje vremena
U Gorskom kotaru zimski uvjeti na cestama, danas smirivanje vremena
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2017. u 7:53 2017-02-25T07:53:48+01:00

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) te državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina, javio je u 7,20 sati HAK koji je poziva vozače na pojačan oprez na riječkoj obilaznici između odmorišta »Vrata Jadrana« i čvora Rujevica, zbog vozila koje se prema dojavi kreće u suprotnom smjeru.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, zbog zimskih uvjeta i vjetra.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra, dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila. Obilazak za ostale skupine vozila (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta) je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC27 i DC50.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na dionici autoceste A1 između čvora Šestanovac i odmorišta Rašćane povremeno padaju snijeg i tuča, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Lici, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te kod tunela Mala Kapela.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) dok ostala vozila moraju imati obveznu zimsku opremu na cestama: u Lici: DC1 Vaganac-Korenica-Gračac-Knin, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča.
U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, DC3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice-Kikovica-Gornje Jelenje-Rijeka, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata-Bukovac, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ostale županijske ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.
U Dalmaciji: DC1 Gračac-Knin, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC50 u mjestu Gračac, ŽC5203 Dobroselo-Srb-Otrić.

Zbog slijetanja teretnog vozila na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Zbog snježne vijavice državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena je za sav promet.

Postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje već ujutro na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, a potom i u ostalim krajevima. Poslijepodne sunčana razdoblja. Jedino će se na jugu zemlje do večeri zadržati oblačno uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni,u gorju s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu jaka i na udare olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, u gorju niža, od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva. Navečer zahladnjenje, osobito u unutrašnjosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown