Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
20. siječnja 2019.
Oprez u prometu

U Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji snijeg, tijekom noći i jutra moguća poledica

Ne zaboravite zimsku opremu/ Livio ČERNJUL
Ne zaboravite zimsku opremu/ Livio ČERNJUL
Autor:
Objavljeno: 25. prosinac 2010. u 18:04 2010-12-25T18:04:00+01:00

Snijeg pada u Gorskom kotaru i u Lici (na širem području Gračaca) te na autocesti A1 između čvorova Boslijevo i Otočac te mjestimice u Slavoniji, na autocesti A3 Bregana -Lipovac, između Velike Kopanice i Lipovca. Na toj je autocesti, između odmorišta Dragalić i čvora Okučani u smjeru Lipovca, promet otežan i zbog prometne nesreće koja se dogodila na 155. kilometru ove auto ceste. 

Na većini prometnica u zemlji kolnici su mokri i skliski pa iz HAK-a vozače upozoravaju da vožnu prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja i između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupnu). Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.

Zbog niskih temperatura u noćnim i jutarnjim satima moguća je poledica.

Podaci Hidrometeorološkog zavoda od 16 sati pokazuju da je pretežno oblačno s oborinama. Na Jadranu je kiša, ponegdje i obilna uz grmljavinu, a u unutrašnjosti kiša i susnježica, uz daljnji pad temperature zraka pa će biti i snijega.

Bolje neće biti ni sutra, kaže prognoza. Bit će većinom oblačno, vjetrovito i hladno, a snijeg bi se s gorja, uz buru, mogao spustiti i do Jadrana.

Očekivana temperatura zraka sutra je u unutrašnjosti od -5 do 0, a na Jadranu od 1 na sjeveru do 9 stupnjeva Celzijusa na jugu.

Na području Grada Rijeke je zbog mogućnosti snijega od 16 sati proglašen 2. stupanj pripravnosti, pa se upozorava građane na obvezu čišćenja snijega pred zgradama, a vozače na obvezu zimske opreme. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka