Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 24° 24° 1
20. travnja 2019.
Zimski uvjeti na cestama

Snijeg i bura otežavaju promet, zimska oprema obavezna

Kroz Gorski kotar prometuje se otežano/ Marinko KRMPOTIĆ
Kroz Gorski kotar prometuje se otežano/ Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. prosinac 2010. u 19:37 2010-12-26T19:37:00+01:00

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet

ZAGREB Otežano se zbog snijega i poledice vozi u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Istri i Dalmaciji (dionica A 1, Skradin-Ravča, D 8 Omiš-Makarska, D 39 Dupci-Šestanovac). Vozače Hrvatski autoklub upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54) ili preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost-Hrvatsko primorje i unutrašnjost-Dalmacija.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, između Delnica i Kikovice zabrana je za: teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, zbog olujnih udara vjetra.Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.

Na Krčkom mostu, te na dionici D 1 Knin-Gračac, zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a na Paškom mostu i dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar-Novi Vinodolski dodatno i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema: u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva 1, D 3 dionica Stare cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Kikovica, D 8 Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Senja, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5030 cesta prema Platku, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Kupjak, ŽC 5060 Bakar-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, ŽC 5191 Sopač-Tuk, na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u zaleđu Novog Vinodolskog, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage, te na staroj cesti preko Učke (ŽC 5047). U Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji na D 1 Grabovac-Udbina-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik i Gospić-Karlobag, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić– Brotnja-Sučević, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja.

Za sav promet zatvorena je D 506 Dobroselo-Mazin. Zimska oprema obavezna je i na Sljemenskoj cesti. Zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama danas je do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D 1 (dijelom Lička magistrala) nema zabrane.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak, te katamaranska Vis-Split. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

Prognoza državnog Hidrometeorološkog zavoda za sutra kaže da se tijekom jutra sa zapada se očekuje postupno razvedravanje pa će na sjevernom Jadranu biti pretežno, a u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti barem djelomice sunčano. U istočnim krajevima, u Lici te unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka povremeno će biti snijega, u Dalmaciji kiše, a uz obalu ponegdje i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura uglavnom od -8 do -2, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna između -6 i -1, na Jadranu od 3 do 8 °C.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš