Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4
Sutra: 17° 17° 4
19. studenoga 2019.
HAK

STIGAO LEDENI VAL Snijeg ometa promet, na nekim dionicama ograničenja zbog jakog vjetra

STIGAO LEDENI VAL Snijeg ometa promet, na nekim dionicama ograničenja zbog jakog vjetra
STIGAO LEDENI VAL Snijeg ometa promet, na nekim dionicama ograničenja zbog jakog vjetra
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 20:10 2018-12-13T20:10:00+01:00

 Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području, središnjoj Hrvatskoj i u zaleđu Dalmacije, a zbog jakog vjetra ima ograničenja na pojedinim dionicama i u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub, koji upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), navodi se u izvješću od 20 sati.

Na dionici autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i tunela Bristovac vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog vjetra i susnježice. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

?Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na nekim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Split-Vis i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Za sutra, 14. prosinca otkazana je vožnja na brodskoj liniji Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.