Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: -1° 2n
Sutra: -1° -1° 2n
24. siječnja 2019.
Snijeg otežava promet

Proglašeni zimski uvjeti na autocesti Zagreb - Rijeka

Cestama kroz Gorski kotar opet se prometuje otežano/ Sergej DRECHSLR
Cestama kroz Gorski kotar opet se prometuje otežano/ Sergej DRECHSLR
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2010. u 15:41 2010-12-09T15:41:18+01:00

 Zbog bure na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja zabrana je za još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina)

ZAGREB Od 14,30 sati proglašeni su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice, javio je HAK. Zbog bure na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja zabrana je za još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina).

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. U ostalom dijelu vozi se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima. Jak do olujni vjetar otežava promet na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić. Zbog zimskih uvjeta obvezna je zimska oprema, a zabrana je za kamione s prikolicama i tegljče s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru, na  D32 Prezid-Delnice, D305 Parg-Čabar i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, a u Lici na  D1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina-Ondić,  D25 Korenica-Lički Osik, D42 Josipdol-Poljanak,  D52 Špilnik-Korenica,  D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D522 Udbina-čvor Gornja Ploča.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u mjestima Koritinja i Gradec. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5033 Brod na Kupi-Čedanj (u mjestu Kuželj), ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3098 u mjestu Donji Bukovac I Ozaljski Ilovac(prema GP Jurovski Brod), ŽC 3149 u Donjem Mekušju i Husju i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalne ceste LC 58032 Zapeć-Blaževci i LC u mjestu Priselci. Zbog razminiranja cestovnog i zaštitnog pojasa, na ŽC Oklaj-Širitovci, svakog dana od 8 do 16 sati, vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.  

 Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Za sav promet zatvoren je malogranični prijelaz Obrež kod Ozlja zbog vode na kolniku. Vozače teretnih vozila upozorava se da prema graničnom prijelazu Jurovski Brod idu državnom cestom D6 preko Netretića zbog zatvaranja županijske ceste preko Donjeg Bukovca. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar zbog vjetra ne prevozi kamione i autobuse. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka