Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. listopada 2019.
HAK

Oprez u prometu, srna na autocesti između čvorova Čavle i Orehovica

Objavljeno: 24. kolovoz 2017. u 7:36 2017-08-24T07:36:00+02:00

U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu

Potreban je pojačan oprez na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Orehovica, zbog životinje na kolniku, navodno srne, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog redovnog održavanja na autocesti A7 izmedu čvorova Draga i Orehovica u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec, DC502 Smilčić-Pridraga i ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na prijelazu Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su česta duža čekanja, korisnicima se savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.