Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
23. rujna 2019.
Od Delnica do Kikovice mogu samo auti

Olujna bura radi probleme u prometu, ali proljeće konačno stiže ovaj tjedan

Olujna bura radi probleme u prometu, ali proljeće konačno stiže ovaj tjedan
Olujna bura radi probleme u prometu, ali proljeće konačno stiže ovaj tjedan
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2015. u 9:49 2015-04-06T09:49:00+02:00

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Rogač-Split

NOVO 19:20 - Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je u utorak navečer Hrvatski autoklub. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 km na sat.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima – ulazak na Bajakovu, Županji, Staroj Gradiški, Maljevcu, Ličkom Petrovom Selu i Slavonskom Brodu, a izlazak na Macelju, Kaštelu i Rupi.

Zbog radova u Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Rogač-Split.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi osobna vozila i teretna do 3 tone.

NOVO 14.00

Zbog olujne bure za sav promet su zatvorene: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27),DC Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene i Paški most (od 13,30 sati).

Na autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona najviše dopuštene mase na pojedinim državnim cestama je na Uskrsni ponedjeljak do 23 sata.0 sata. Zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 km/h.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bajakovo, Županja, Stara Gradiška i Slavonski Brod, izlazak: Macelj, Kaštel i Rupa.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Rogač-Split.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi osobna vozila i teretna do 3 tone. 

ZAGREB Zbog olujne bure za sav promet su zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, zatvorena je i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 8,40 sati.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona najviše dopuštene mase na pojedinim državnim cestama bit će na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Na autocesti A1 zbog radova od sjevernog portala tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (od 237. do 221. +500 km), vozi se dvosmjerno jednim kolnikom (u smjeru Splita) uz privremenu prometnu regulaciju.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, razmjerno svježe i vjetrovito. Ponegdje će biti malo kiše, ponajprije prijepodne na južnom Jadranu, dok u gorskim predjelima može biti i slabe susnježice ili snijega. Najviše sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka, mjestimice olujna bura i tramontana.

Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 11, u gorju malo niža, a na Jadranu između 11 i 14 stupnjeva Celzijevih, prognozira za ponedjeljak Državnoga hidrometorološkog zavoda (DHMZ).

Ostatak tjedna bit će suho vrijeme s postupnim rastom temperature, pa se može reći - proljeće konačno stiže.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.