Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. ožujka 2019.
Bura

Od Kikovice do Delnica puše olujni vjetar, mogu voziti samo auti

Od Kikovice do Delnica puše olujni vjetar, mogu voziti samo auti
Od Kikovice do Delnica puše olujni vjetar, mogu voziti samo auti
Autor:
Objavljeno: 10. veljača 2017. u 8:41 2017-02-10T08:41:45+01:00

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionicama Novi Vinodolski– Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.
Snijeg pada u Lici. Na dionici autoceste A1 između Otočca i Gospića vozi se uz ograničenje brzine na 60 km na sat.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Zbog kiše ili rosulje koja se smrzava u dodiru s tlom vozačima se savjetuje dodatni oprez na dionici autoceste A1 između Karlovca i Bosiljeva te mjestimice na autocesti A6 od Bosiljeva do Kikovice.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, te na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i Čardak kao i između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo. Vozače se upozorava da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozače upozorava na gužve i duža čekanja i savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka