Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
HAK upozorava na buru

Na A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće zabrane prometa za pojedine skupine vozila

Iluatracija / Snimio Damir ŠKOMRLJ / Nl arhiva
Iluatracija / Snimio Damir ŠKOMRLJ / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2017. u 10:51 2017-06-18T10:51:16+02:00

ZAGREB Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Zadar 1 i Posedarje samo u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće. Od čvora Posedarje prema Zagrebu autocesta je otvorena za sve skupine vozila, kao i u smjeru mora u potpunosti, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto-klub (HAK).

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila.

Zbog najavljene bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama iz HAK-a mole za strpljenje i razumijevanje.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima i to Stara Gradiška, Slavonski Brod, Macelj, Zaton Doli, Karasovići, na ulasku, a na izlasku Rupa i Kaštel.

Na GP Bregana promet osobnih vozila je pojačanog intenziteta i čeka se 10 do 15 minuta na ulasku i izlasku. Na GP Duboševica na izlazak se čeka do 30 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U unutrašnjosti će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, tek ponegdje s malo kiše. Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za nedjelju..

Puhat će slab do umjeren, ponegdje na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26, a na Jadranu od 25 do 29 stupnjeva Celzijusovih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.