Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Poteškoće u prometu

foto/video Jaka kiša stvara probleme: Poplavljena Crikvenica i Novi Vinodolski, na Rabu odroni, vrbnički vinogradi pod vodom

Poplave u Novom Vinodolskom stvaraju probleme u prometu /  Snimio Roni BRMALJ
Poplave u Novom Vinodolskom stvaraju probleme u prometu / Snimio Roni BRMALJ
Autor: , ,
Objavljeno: 16. rujan 2017. u 8:31 2017-09-16T08:31:00+02:00

Glavno crikveničko parkiralište sve do autobusne stanice je poplavljeno. Uslijed nevremena, nekoliko barki je potopljeno, primjerice u lučici Podvorska i na ušću Dubračine

NOVO! 14:48 Izuzetno obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su zatvorene za promet poplavljene ceste.
Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra. Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

Crikvenica- poplava, 2

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara. Na Krku je kiša izazvala najviše problema u središnjem dijelu otoka na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na upit novinara danas u Kraljevici da komentira sve češće pojave poplava, kazao je da je bio jutros u Novom Vinodolskom, na mjestu gdje se uvijek nakon vrlo obilnih oborina događaju poplave.

Tamo treba proširiti korito rječice Ričine, a taj projekt pripremaju Hrvatske vode, rekao je Butković. Slična situacija je bila i u Zadru, te je zadatak Hrvatskih voda da održavaju postojeću infrastrukturu, ali i graditi nove vodotoke i kanale, rekao je ministar.

Na otoku Rabu zabilježeni su odroni te poplave. Naš čitatelj poslao je fotografiju poplavljene zgrade Kajak kluba 'Rab 83', te šetnicu u Palitu na koju se odronula zemlja i palo stablo.

IMG-20170916-WA0000

IMG-20170916-WA0001

NOVO! 14:45 Obilni pljuskovi što su zahvatili Novi Vinodolski oko 14.30 sati stvorili su gužvu u normalnom odvijanju prometa zbog nastalih bujica. Promet glavnom prometnicom kroz Novi otežan je jer su obilne kiše izbacile šahte, pa vozači voze vrlo oprezno.

IMG_1214

IMG_1213

IMG_1217

NOVO! 11:40 Kako javlja naš čitatelj Maks Kosjek, noćas je u Crikvenici palo 184 lit/m² kiše, što je uzrokovalo poplave kakve se po pričanju starijih lokalnih stanovnika ne viđaju od 1985. godine.

Crikvenica, poplava-1

 Glavno crikveničko parkiralište sve do autobusne stanice je poplavljeno. Automobili imaju problema na cesti. Srećom, danas je subota te je promet smanjen.

Crikvenica- poplava, 2
Poplavljena Crikvenica / Snimio Maks KOSJEK

 Uslijed nevremena, nekoliko barki je potopljeno, primjerice u lučici Podvorska i na ušću Dubračine.

Drugi čitatelj javlja da su potopljeni i vrbnički vinogradi na otoku Krku.

20170916_133948

 

NOVO! 10.30 Zbog obilne kiše zabilježeno je dosta tehničkih intervencija na ispumpavanju vode na području Crikvenice, otoka Krka i Raba koje su izvršili JVP Crikvenica, JVP Krk, i DVD Rab.

NOVO! 9.30 Zbog prometnih nesreća vozi se otežano na autocesti A1:

  • na 121. km+ 300 m, nakon čvora Brinje, u smjeru Splita (vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h);
  • na 136. km u smjeru Zagreba.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog prometne nesreće na 40. km, prije čvora Delnice, vozi se jednim trakom u dužini od 100, u smjeru Zagreba. Kiša i mokri kolnici otežavaju i usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog veće količine vode na kolniku na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (DC8) i na ostalim cestama u gorju. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše i sl.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

 Zbog velike količine vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC5064 Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara u Novom Vinodolskom. Obilazak je županijskom cestom ŽC5062 Bribir-Selce. Na državnoj cesti DC42 Ogulin-Oštarije vozi se otežano, jednim kolničkim trakom u dužini od 200m, zbog poplavljenog kolnika. Zbog odrona vozi se jednim trakom na otoku Rabu:

  • na državnoj cesti DC105 u mjestu Palit i
  • na županijskoj cesti ŽC5139 Palit-Kampor.

------------------

Zbog povremeno jake kiše vozi se otežano i usporeno na pojedinim dionicama cesta u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog veće količine vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se krajnje otežano. Kiša i mokri kolnici otežavaju i usporavaju promet u Istri, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Plasina i Grič te čvorova Otočac i Gornja Ploča.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.