Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
14. listopada 2019.
HAK upozorava

Gust promet na većini cesta u smjeru mora: Pripremite se na kilometarske kolone

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 1. kolovoz 2015. u 9:27 2015-08-01T09:27:00+02:00

Na mnogim prometnicama vozi se u kolonama: na zagrebačkoj obilaznici A3, pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko devet kilometara, a iz smjera Ivanja Reke oko 20 kilometara, na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko četiri kilometra

ZAGREB – Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora a kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3), pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira oko 9 kilometara, a iz smjera Buzina 10, na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena oko 10 km, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 4 kilometara, na autocesti A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa oko kilometar, javio je jutros HAK .

 Na autocesti A1  SV Rok u smjeru mora vozi se usporeno zbog prometne nezgode. Zbog prometnih nezgoda usporeno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac (78. km +450m) u smjeru istoka, kod čvora Sredanci (na 241. km +600 km). Slavonski Broda i Sredanaca  (na 229. km) u smjeru Zagreba.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Duža čekanja zabilježena su na GP Bajakovo, na izlasku kolona osobnih vozila duga je oko 4 km. 

NOVO 22.38 Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone su na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan kolona je prema graničnom prijelazu Macelj oko tri kilometra, uz povremeno zaustavljanje prometa pred tunelom Frukov Krč, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 10 kilometara.

Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, Istarskom ipsilonu, duž Jadranske i Ličke magistrale, na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na Krčkom mostu. Na naplatnoj postaji Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona u nedjelju je od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet osobnih vozila i to u oba smjera: na Bajakovu (7 kilometara kolona na izlasku) te na graničnim prijelazima Metković, Aržano, Kaštel, Macelj, Karasovići, na ulasku: Gabela Polje, Kamensko, Bregana, a na izlasku: Maljevac, Jasenovac i Plovanija.

Trajekti i katamarani plove redovito.

NOVO 13.15 Velike su gužve na graničnim prijelazima kod Metkovića i Dubrovnika na ulazu iz Bosne i Hercegovine gdje se na prijelaz granice čeka oko 2 sata pa se vozače poziva na korištenje alternativnih graničnih prijelaza, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na graničnom prijelazu u Doljanima kod Metkovića kilometarska je kolona i seže skoro do Čapljine s bosanskohercegovačke strane. Istodobno na ulaz u BiH na tome graničnom prijelazu se čeka oko sat vremena.
Identično je stanje i na granici Gabelja Polje kod Metkovića koja je ovoga ljeta privremeno otvorena za međunarodni promet. Policija poziva vozače da koriste druge granične prijelaze u blizini u Bijači, Staroj Bijači, Orahu i Crvenom Grmu u ljubuškoj općini.
Dva sata se čeka na prijelaz i na graničnome prijelazu Ivanica na izlazu iz BiH prema Dubrovniku. Zamjenski granični prijelaz za dolazak na dubrovačko primorje je u Čepikućama nadomak Slanog.
I na drugim graničnim prijelazima u Orahovlju i Velikoj Kladuši na prijelaz granice u oba smjera čeka se oko 30 minuta, a oko 40 minuta čeka se na graničnom prijelazu Kamenskom na izlazu iz BiH, kao i na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH. 

NOVO 11.17 Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, a srednje gust u smjeru unutrašnjosti, pa se na mnogim prometnicama vozi u kolonama, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 kod odmorišta Krka (314. km) u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko pet kilometara.

Na mnogim prometnicama vozi se u kolonama: na zagrebačkoj obilaznici A3, pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko devet kilometara, a iz smjera Ivanja Reke oko 20 kilometara, na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko četiri kilometra.

Zastoji su također od čvora Gospić do tunela Sveti Rok (između 181.km i 195. km), na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko četiri kilometra, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko četiri kilometra, poslije čvora Križ (78. km +450m) kolona je oko 13 kilometara u smjeru istoka, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 13 kilometra, na autocesti A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa kolona je oko 2,5 kilometra u smjeru Rijeke i 700 metara prema graničnom prijelazu, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko tri kilometra i djelomično se proteže na Istarski ipsilon.

Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na Krčkom mostu.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale DC8 Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Mađarskom te Bosnom i Hercegovinom. Duža čekanja zabilježena su na graničnom prijelazu Bajakovo, na izlasku kolona osobnih vozila duga je oko četiri kilometra.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja. Od 3. kolovoza od 6 sati do 15. kolovoza do 6 sati, zbog radova, granični prijalaz Vinjani Donji bit će privremeno zatvoren za teretni promet.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.